Nå ser du ikke denne før til våren

TOK FARVEL: Flere hadde møtt opp for å se at Southern Actor ble slept bort fra Sandefjord tirsdag ettermiddag. Den er ventet til Horten tirsdag kveld. Der skal den i dokk for reparasjoner.

TOK FARVEL: Flere hadde møtt opp for å se at Southern Actor ble slept bort fra Sandefjord tirsdag ettermiddag. Den er ventet til Horten tirsdag kveld. Der skal den i dokk for reparasjoner. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tirsdag ettermiddag forlot Southern Actor Sandefjord. Nå blir den slept til dokk i Horten.

DEL

En halv time før Bohus sin 13.30-avgang og en liten time før MS Oslofjord kom inn fjorden, ble den slept bort. Da var det rom for å kjøre relativt uforstyrret ut gjennom de smaleste partiene av fjorden.

Museumshvalbåten Southern Actor er på vei mot reparasjoner i Horten.

– Der må vi bare vente på at kongeskipet Norge blir ferdig i dokk. Så er det vår tur, forteller Per Olaf Larsen i Color Line Maritime.

Han har ansvaret for vedlikeholdet av hvalbåten.

Fem-seks timers tur

I skrivende stund – tirsdag ettermiddag – er altså båten på vei ut av Sandefjordsfjorden. Det skjer ikke for egen maskin. Slepebåten Balder sørger for at den kommer seg trygt til sin nye havn.

– Jeg regner med at vi bruker en fem-seks timer på slepet, sier slepebåtkaptein Martin Mellem fra selskapet Buksér & Berging.

(Saken fortsetter under bildeserien.)

Les også: Båtlaget Gaia kan gå i oppløsning

I slepebåten sørger kapteinen og to mann for at alt går som det skal. Om bord i hvalbåten er fire karer med for å bistå dersom det skulle bli behov for noe underveis.

Propellen skal repareres

I Horten skal Southern Actor få reparert propellen og flere akslinger, etter at den kjørte på et undervannsskjær i juni. Der vil den være ferdig i begynnelsen av mai, dersom alt går etter planen.

Les også: Byggingen av «Color Hybrid» har startet

Artikkeltags