Klubb og supportere endelig forsonet

FORSONET: Sandefjor Fotball, Blåhvalane og USF har kommet til enighet.

FORSONET: Sandefjor Fotball, Blåhvalane og USF har kommet til enighet. Foto:

Etter en langvarig dialog mellom partene er endelig Sandefjord Fotball, Blåhvalane og USF enige om forsoning.

DEL

Fra og med denne uka er suspensjonene som medlemmer i Ultras Sandefjord Fotball var ilagt av klubben opphevet. Siden januar har daglig leder i SF, Espen Bugge Pettersen hatt kontakt med de to supportergrupperingene for å finne en løsning. Nå er den endelig her.

Supportermiljøet rundt klubben har i lang tid vært splittet og har hatt utfordringer om å samarbeide. Utestengelse av flere personer fra det som kalles for Ultras-miljøet, har i en årrekke preget kulturen rundt det å heie fram sitt favorittlag.

– Vi har hatt flere samtaler gjennom året så langt. Målet har vært å finne løsninger for å samle alle supportere. Et ledd i det har vært å oppheve alle suspensjoner som klubben har hatt mot enkeltpersoner, sier Bugge Pettersen.

– Krevende og betent sak

Han er klar på at det ligger noen klare føringer på hvordan det videre samarbeidet skal fungere og hvordan de sammen skal finne en god kultur for å støtte laget sammen.

– Det har vært krevende og en betent sak for dem som har vært direkte berørt. Samtidig har det vært et ønske om å søke løsninger. Mange har ment mye forskjellig om handlinger og sanksjoner. Nå ønsker vi å legge det bak oss og se framover, sier Bugge Pettersen.

Målet til klubben er nå at alle involverte drar i samme retning og støtter laget.

– Vi har måttet svelge noen kameler, jeg håper at de nå tar den muligheten som ligger der, sier Bugge.

Fornøyde med løsningen

Leder i Blåhvalane, Gregory Corrales, er glad for at de nå har lagt bak seg denne konflikten og håper at det nå er starten på et godt samarbeid med USF.

– Denne konflikten har påvirket mange involverte. Jeg vil berømme alle de som har vært involvert til å få til dette. Espen Bugge Pettersen har kommet inn og møtt oss med et åpent sinn og har vært villig til å gi oss en sjanse til å sammen jobbe fram en løsning. Gjensidig respekt og samarbeid er kravet som ligger fra klubbens side, sier Gregory Corrales.

Også Ben Edwards i USF, er nå veldig fornøyd med forsoningen.

– Hvis utestengelsene hadde samsvart med de faktiske forhold hadde vi ikke jobbet så hardt for å komme tilbake. Nesten to års fravær fra klubben i vårt hjerte har vært utrolig vanskelig. Men vi er glade for at man til slutt har kommet fram til en løsning. Vi lar nå fortid være fortid og ser kun framover. Vi har stor tro på at Espen og Martì vil gjøre det beste for klubben og støtter begge fullt ut. Vi skal rykke opp sammen i år.

Sammen med Blåhvalane ser han fram til at de vil vi bidra med å støtte klubben på en god måte med sang, flagging, tifo og alt det som hører til for å skape en god og aktiv tribune-kultur.

Planene for hvordan de to supporterfraksjonene skal markere samarbeidet er allerede lagt til neste hjemmekamp onsdag i neste uke.

– Det er lagt noen planer ja, det er bare å møte opp og se på hva vi sammen har planlagt, sier Corrales.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags