Akkurat da gradestokken var i ferd med å krype opp over 20 grader tidlig tirsdag morgen, var det full aktivitet blant deltakerne på Knattholmen leirsted.

Mens andre var på fisking, klatring, seiling og aktiviteter i fjæra, møtte sb.no's utsendte en gjeng som fikk prøvd seg i den nye kjempehuska på stedet.

14,3 meter opp

Øverste punkt på huska rager hele 14,3 meter over Moder Jord. Men det er ingenting å frykte. Man sitter godt sikret i en sele og systemet er godt utprøvd. Her er alt lagt til rette for at du skal ha det trygt og gøy. Og gøy var det.

– Det kilte noe forferdelig i magen, sier Amadeus Haugli fra Hobøl i Østfold når han har fått bakkekontakt igjen. Han er et eneste stort glis der han står.

Må ha instruktør

Gjengen ved husken er en blanding av elever fra Hobøl og Hamar.

Martin Alexander Stenberg er fra Hamar. De andre i gruppa heiser ham opp helt til han sier stopp. Martin er tydeligvis av det adrenalinsøkende slaget, så han sier ikke stopp før de på bakken er nødt til å stoppe. Han kommer ikke lenger opp. Da henger han 13 meter over bakken før han slipper taket og suser av gårde i en kjempependel.

– Det var sykt gøy. Kan jeg gjøre det igjen, var det første han sa til instruktør Michel Erik Orellana Larsen da han kom ned.

Orellana Larsen presiserer at denne huska er såpass spesiell at den bare kan brukes av leirstedet, og da bare når man har en instruktør.

Bildeserie

Kjempehuska på Knattholmen

Les også: Hvorfor ikke fly på vannet?