Når grunnlovskonvoien kommer sigende inn Sandefjordsfjorden i morgen ettermiddag, går det slag i slag i et par temmelig hektiske dager.

Konvoien, som startet i Florø for et par uker siden, er på vei til Oslo og gjør strandhogg i Sandefjord. Mer enn 50 verneverdige skuter kommer da til å legge til ved bryggeområdet, på Huvik og i indre havn. Kon­vo­ien er et ledd i den of­fi­si­el­le Grunnlovsmarkeringen.

Samtidig med at skutene fortøyer, åpner utestedet James Clark en ølfestival, som varer til og med lørdag. På festivalen vil bryggere, importører og mange andre til å være representert. Det blir rigget til et stort område utenfor James Clark med et telt på 12 x 18 kvadratmeter, og vel inne kan man bryne seg på ikke mindre enn 50 forskjellige ølsorter.

Klokka 19 skal selveste Kong Harald åpne regattaen Europe Week 2014 ved Magasinet på Framnes. Selve starten går dagen etter klokka 11 i en fjord som trolig vil bli en smule trang for alle båtene. 

- Vi gjør alt vi kan for at det skal gå ordentlig for seg. Nå håper vi bare på vind, sier seilforeningens Jon Arne Quamme.

Leder i samme forening, Espen Berg, legger til:

Fjorden fylles med gamle damer i vakker drakt. Det blir regattaer onsdag og torsdag meds start fra Seilerholmen og med bane ytterst i fjorden mot Rauer. Det blir masse flott å se på for både store og små.

Fjorden fylles med gamle damer i vakker drakt

Når regattaen er over i kveldinga, blir det fest på brygga på Framnes. Der skal Sandefjord seilforenings egne band opptre. Quamme og Berg opplyser at foreningen etter alle solemerker kommer til å sette opp båttransport fra Framnes og ut til Seilerholmen. Festen er gratis og åpen for alle.

- Vi ønsker å fylle opp holmen. Der har publikum okesterplass til til starten og målgangen, sier han.

Når man våkner torsdag morgen, er det bare å spenne på seg VISA-kortet og komme seg til sentrum. Da er det nemlig Handelen dag. Foruten kuppmuligheter og folkeliv, er det gratiskonsert på Torvet klokka 20.00. Hovedartisten er Anita Skorgan.

- Vi mener hun har bred publikumsappell, sier leder for arrangøren, Sandefjord Byen Vår AS, Elisabeth Teien.

Det er også kjent at P4 stopper i Sandefjord med sin sommerturné torsdag.