Pengene rullet på plass – nå søker de om NM

– FANTASTISK: Kenneth Waggestad-Stoa, leder i Sandefjord Rulleklubb, er utrolig fornøyd og takknemlig over at pengene til rulleparkens del to har kommet på plass så raskt. Nå skal de søke om å få arrangere NM neste sommer.

– FANTASTISK: Kenneth Waggestad-Stoa, leder i Sandefjord Rulleklubb, er utrolig fornøyd og takknemlig over at pengene til rulleparkens del to har kommet på plass så raskt. Nå skal de søke om å få arrangere NM neste sommer. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Nå blir det bløtkake, sier sjefen for byens rullebrettbrukere.

DEL

I sommer sto første del av rulleparken ved Hesteskoen klar. Nå er pengene for del to på plass. Det sørget formannskapet for denne uka, da de bevilget 500.000 kroner.

– Nå blir det bløtkake! Jeg har vurdert i et helt døgn nå hva slags kake det blir. Den tar vi med til skateparken på lørdag. Da er det et arrangement der, sier sjefen for Sandefjord Rulleklubb, Kenneth Waggestad-Stoa.

Han skryter uhemmet av alle som har stilt opp for å skaffe til veie de nødvendige pengene.

– Det har vært et utrolig engasjement rundt dette. At kommunen stiller både penger og garantier, er helt fantastisk. Anders August Jahre ringte meg fra Hvalfangstens Hus og ville gi meg 100.000. Alle som har gitt, fortjener skryt, sier rulleklubblederen.

Penger fra sammenslåingen

Den 22. august skrev Sandefjords Blad at de bare var 500.000 unna målet om full finansiering. En uke før dette manglet de 1,5 millioner.

Den halve millionen som nå bevilges, tas fra pengene kommunen fikk fra kommunaldepartementet da de slo seg sammen. Likevel ble ikke politikerne enige om å åpne lommeboka helt uten diskusjon.

Opposisjonsleder Hilde Hoff Håkonsen (Ap) mente ungdommen i Sandefjord by er heldige som har noen rike onkler som hjelper dem med penger.

– Jeg håper vi kan ha noen tanker om å få et bra tilbud til ungdommen i Stokke og Andebu også, sa hun til politikerne i møtet.

Karin Virik fra Venstre mente det var uheldig at formannskapet ikke hadde fått vite om saken før møtet.

– Det er veldig lite bra å ta beslutninger som betyr en halv million her og en halv million der over bordet på denne måten. Vi har andre store saker på agendaen her i dag som vi har skjøvet en måned fram i tid, sa hun.

De andre sakene hun viste til, var å få i orden nye parkeringsbestemmelser og at man hadde fjernet en del av pengene som trengs for å lage en klima- og energiplan for kommunen.

(saken fortsetter under bildet)

DEL TO: De siste pengene som nå kommer, skal brukes til å bygge denne bowl'en i rulleparken. Illustrasjon: Betongpark

DEL TO: De siste pengene som nå kommer, skal brukes til å bygge denne bowl'en i rulleparken. Illustrasjon: Betongpark

Håper på NM 2018

Mange barn og ungdom har brukt den nye rulleparken etter at den ble klar til bruk i slutten av august. Rulleklubben har hele tiden hatt et håp om å få bygget hele parken.

Det man ikke har fått bygget ennå, er en «bowl» som best kan beskrives som et tomt svømmebasseng med avrundede kanter (se illustrasjon). I tillegg er planen å få en stripe rundt bowlen der man kan rulle på et underlag med varierende formasjoner, kalt en «flow».

Les også: Det spirer stadig mer på Napern: Matsatsing for millioner

Ifølge Waggestad-Stoa er det ikke mange formalitetene som gjenstår før de kan starte byggingen av den siste delen.

– Vi må snakke med kommunen. Og så må vi høre med Betongpark, som står får arbeidene, når det passer for dem å bygge, sier han.

Når del to er ferdig, kvalifiserer anlegget til å arrangere norgesmesterskap i rullebrett. Det er også en av grunnene til at man har jobbet på spreng med å få finansieringen i orden. Søknadsfristen for å bli med i trekningen om NM er i slutten av september.

Norgesmesterskapet skal avholdes i juli 2018.

Fra 2020 blir rullebrett – eller skating om du foretrekker engelsk – en olympisk gren. Et NM i 2018 får dermed en annen betydning enn tidligere for dem som ønsker å hevde seg fram mot OL.

Og for ordens skyld: OL i 2020 avholdes i Tokyo.

Les også om at det allerede nå er bestemt at neste års NM i beachhåndball skal arrangeresved Hesteskoen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.