(Tønsbergs Blad)

Roar Ingdal er ansatt som ny styreleder ved Oslofjord Convention Center.

LES OGSÅ: Nøtterø haveby på Teie står på Riksantikvarens NB!-liste, men det er uenighet om hva som er god bevaring

Større enn Disneyland

Han skal lede den gigantiske utbyggingen, som for tiden pågår på Brunstad. Når hotellbyen står ferdig vil det være 17 hoteller inne på det lille området, noe som gjør at senteret får flere hoteller enn Disneyland i Paris.

 

Oslofjord Convention Center kan få en overnattingskapasitet på 9000 gjester. 2400 rom, blant dem 1600 suiter, gjør den gigantiske utbyggingen til et av Europas største hotellanlegg.

Samlet konferansekapasitet blir på 6800 sitteplasser.

LES OGSÅ: Innrømmer å ha tappet Smiths Venner-stiftelse for 80 millioner kroner

Tre milliarder kroner

Ingdal har toppledererfaring fra virksomheter innen eiendom og reiseliv, blant annet som CEO i First Hotels og Norlandia Hotels, konserndirektør i Nordic Choice Hotels, CEO i hotelleiendomsselskapet Norgani samt CEO Nordic i Royal Caribbean Cruises.

Roar Ingdal er bosatt i Høvik i Bærum. Han har ikke tilhørighet til menigheten Brunstad Christian Church (BCC), som tidligere var kjent som Den Kristelige Menighet (DKM) og «Smiths venner».

– Det er et bevisst valg fra eierne at det kommersielle skal holdes atskilt fra det ideelle arbeidet, sier Roar Ingdal.

Han ser for seg at det kommer til å være stor satsing på reiseliv i hele landet i tiden framover. Kurs- og konferansesenteret ønsker å få sin del av turistpakka, også fra den internasjonale turistnæringen.

– Menigheten har sine arrangementer, så det vil være et bra grunnbelegg gjennom hele året, også vil vi fylle opp med konferanser i de andre sesongene, sier Ingdal.

LES OGSÅ: 46-åring tiltalt for konemishandling og voldtekt av mann på flyktningmottak

Første hotellet skal stå ferdig i sommer

Det skal bygges en innendørs ishockeybane, en gigantisk ny flerbrukshall, to utendørs fotballbaner i kunstgress, tennisbaner, skateboardpark, innendørs lekeland, treningssenter samt badeanlegg.

– Den gigantiske satsingen i Vestfold vil også skape ringvirkninger i nærmiljøet. Vi vil blant annet ha et betydelig behov for å rekruttere flere ansatte til Oslofjord, sier Ingdal.

Han håper også folk fra flere verdensdeler vil få øynene opp for Vestfold.

–Med den lave kronekursen blir vi også attraktive for det asiatiske markedet, sier Ingdal.

Om fire år ferdigstilles investeringer for tre milliarder kroner på området Smiths Venner fra hele verden har hatt som møteplass og feriested.

– I 2021 har vi på plass enda større konferanse-fasiliteter med flerbruksmuligheter i tillegg til 15 nye hotellbygg, samt badeanlegg. Derfor implementerer vi nå en kraftig kommersiell satsing for å vokse i Norge, Skandinavia og Europa. Antallet arrangementer skal dobles innen 2019 sammenlignet med 2016-nivå, sier Roar Ingdal.

Det første av de 15 hotellbyggene, som er tegnet av arkitekten Niels Torp, skal etter planen stå klart i sommer.

LES OGSÅ: Brunstad får 19 millioner for flyktningavtale