– Situasjonen begynner å bedre seg

Artikkelen er over 2 år gammel

Flere tusen kunder var uten strøm tirsdag og onsdag. Skagerak Energi jobber på spreng, og satser på at det meste er rettet opp i løpet av onsdag kveld.

DEL

Det er fortsatt strømløst noen steder etter at uværet herjet natt til tirsdag.

Antallet har – og vil fortsatt – variere fra time til time, avhengig av når feilene blir ordnet, og når nye oppstår.

I Sandefjord kommune var det onsdag formiddag fire aktive feil, som førte til 41 berørte kunder. Disse var hovedsakelig lokalisert i Andebu. Ved 14-tiden var det kun én husstand som var berørt av strømbrudd.

– Situasjonen begynner å bedre seg. Vi har masse mannskaper ute ennå, og håper at de aller fleste totalt sett skal ha strøm i løpet av dagen og kvelden, sier informasjonssjef Ruhne Nilssen i Skagerak Energi til Sandefjords Blad onsdag ettermiddag.

LES OGSÅ: Slike problemer kan det bli mindre av i framtida – nettselskap tester ut selvreparerende strømnett (+)

Kan dukke opp nye feil

Selv om antall berørte kunder hadde sunket til én i Sandefjord kommune onsdag ettermiddag, utelukker ikke Nilssen at det kan dukke opp flere feil utover kvelden.

– Det kan skje at nye trær faller over linjenettet og at det dukker opp nye feil. Men vi har fullt trykk, alle mannskapene er ute på feilretting, sier han.

I løpet av tirsdagen ble flere tusen strømabonnenter i Vestfold rammet av strømfeil. Andebu var blant de mest utsatte stedene i Vestfold sammen med Horten.

– På det meste har rundt 5.500 kunder vært berørt samtidig, men totalt sett er det flere, fordi det er noen feil som har kommet og gått. Hvis jeg skal anslå noe, vil jeg tippe 7-8.000 husstander har vært berørt totalt, sier Nilssen.

Våt og tung snø

Hovedårsaken til strømbruddene er at våt snø legger seg på trær, som knekker over ledningene.

– Det er en strabasiøs jobb. Mannskapene har jobbet dag og natt, sier Nilssen.

Her kan følge utviklingen i Skagerak Energis eget avbruddskart (ekstern lenke)

LESERINNLEGG: En morgen som ekstremsport-spaserende

Artikkeltags