Gå til sidens hovedinnhold

Student-talent (24) setter seg store mål

Artikkelen er over 6 år gammel

– Jeg blir motivert av utfordringer, sier Kristine Masdal Aadne (24). Sandefjordingen er én av 20 studenter som er valgt ut til næringslivsprosjektet Talentjakten.

Talentjakten i regi av Talenta Group er ifølge egenpresentasjonen rettet mot ambisiøse studenter med ekstra engasjement, driv og skaperkraft.

Programmet, som nå kjøres for fjerde gang, har tatt steget fra regional til nasjonal satsing.

Leder- og fagtalentene er først blitt grovselektert ut ifra CV, karakterer og motivasjonsbrev. De som gikk videre, gjennomførte blant annet intervjuer og personlighets- og ferdighetstester. Den siste finalerunden ble holdt i Oslo med oppgaveløsing. I tillegg fikk kandidatene to minutter til å overbevise juryen om at de fortjente å bli plukket ut.

Da Talentjakten ble startet i 2011, var det fordi initiativtakerne mente det var behov for bredere kjennskap til næringslivet underveis i studieprogrammet. Gjennom ett studieår får studentene kurs og kompetanseheving, der kurspakken er utviklet på bakgrunn av næringslivets behov – og hvilken kompetanse studentene etterspør hos utdanningsinstitusjonene.

Nyttige verktøy

– Det jeg lærer gjennom Talentjakten, blir nyttige verktøy jeg kan ta med videre, mener Kristine Masdal Aadne.

Hun er nå masterstudent i journalistikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus, og jobber i tillegg som tilkallingsvakt hos NRK Vestfold.

– Jeg er glad i språk og tekst, og elsker å snakke til, for og med mennesker. Mediebransjen er inne i en tøff periode nå, men mitt mål for framtida er å jobbe kreativt med kommunikasjon og formidling, forteller sandefjordingen.

– Må kjempe hardt

24-åringen legger til at ønsket om å tenke nytt, lære og utvikle seg som menneske er blant mange drivkrefter.

– Jeg lærte tidlig at jeg må kjempe hardt og ikke minst tørre for å nå målene jeg har satt meg.

Videre har drivkraften utviklet seg til å handle om å bli den beste versjonen av meg selv. Sammen med kunnskapene og lærdommene jeg henter fra menneskene rundt meg, og det sterke mentale fokuset mitt, har jeg fått en visjon om å nå så langt jeg kan i alt jeg gjør.

Kommentarer til denne saken