Dette er mye billigere på harryturen

APOTEK HJÄRTAT: På apoteket på Nordby shoppingsenter kan du få enkelte apotekvarer til vesentlig lavere pris enn i Norge. Foto: Astrid Helen Holm (Mediehuset Nettavisen)

APOTEK HJÄRTAT: På apoteket på Nordby shoppingsenter kan du få enkelte apotekvarer til vesentlig lavere pris enn i Norge. Foto: Astrid Helen Holm (Mediehuset Nettavisen)

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

SVERIGE (Nettavisen): Mange nordmenn velger å kjøpe apotekvarer når de er på handletur i Sverige. Det er det god grunn til, for i det store og det hele er apotekvarer billigere i Sverige enn i Norge. 

DEL

I Nettavisens prissammenligning har vi tatt utgangspunkt i prisene på Apotek Hjärtat på Nordby shoppingsenter og Apotek1 i Norge. Prisene i Sverige er regnet om til norske kroner.

Vi har sett på det billigste prisalternativet vi fant på det aktuelle apoteket. I varene som ikke har samme produsent, har vi sett på innhold. I eksempelvis de smertestillende produktene, som ikke er laget av samme fabrikant, har alle samme mengde milligram paracetamol per tablett. 

I tabellen under kan du se vår prissammenligning: 

Vi har sjekket priser for et annet norsk og svensk apotek i tillegg, men disse er ikke med i prissammenligningen.

Kjøp allergitabletter

De ansatte hos Apotek Hjärtat sier at nordmenn kjøper mest av varer som nesespray, allergitabletter og tannhygieneprodukter.

Mens det ikke er spesielt mye å spare på det billigste smertestillende produktet, er det til gjengjeld mye å hente på å kjøpe allergitabletter i Sverige. 

Ikke reseptbare varianter med 30 tabletter per pakke koster rundt hundrelappen i Norge, mens prisen er halvparten i Sverige. 

(Artikkelen fortsetter under bildet) 

NESESPRAY: Nesespray er billigere i Sverige enn i Norge.Astrid Helen Holm Mediehuset Nettavisen

Spar på kondomer og tannhygiene

Prisen på RFSUs Profil Original-kondomer er 2,40 kroner billigere i Sverige per stykk. Det skal sies at du i Sverige får kjøpt pakninger med 30 kondomer. 

BILLIGERE: Kondomer er én av apotekvarene som er billigere på andre siden av grensa.Astrid Helen Holm Mediehuset Nettavisen

Angrepiller derimot, er det ingen merkbar prisforskjell på per stykk. 

Tannhygieneprodukter som tanntråden Dentotape koster bare halvparten dersom du handler i Sverige. 

Kosmetikk er også generelt sett billigere i Sverige enn i Norge.

Artikkeltags