Eventpark får ung designhjelp

NESTEN KLAR: Finn Markus Davidsen har jobbet både på papir, pc og med 3D-modell. Han er spent på om resultatet blir brukt i Noatun Eventpark.

NESTEN KLAR: Finn Markus Davidsen har jobbet både på papir, pc og med 3D-modell. Han er spent på om resultatet blir brukt i Noatun Eventpark. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Noatun Eventpark på Østerøya har gitt elever ved SVGS et spennende oppdrag. Kanskje blir deres forslag til utsiktspunkt og sitteplasser en realitet i løpet av kort tid.

DEL

21 sisteårselever ved Kunst, design og arkitektur/formgivning på SVGS er i innspurten av en svært spennende periode. Siden januar har de jobbet iherdig med et helt reelt prosjekt.

Eventparken i Sandefjord, ønsket innspill til oppsiktsvekkende design innen «utsiktspunkt», «sitteobjekt for flere personer» og «uteplass/platå med tilhørende leskur».

Det er en oppgave de unge har tatt på strak arm, og etter flere ukers iherdig jobbing er 21 modeller så godt som klare. Nå gjenstår bare finpussen.

DESIGNERE: Finn Markus Davidsen (fra venstre), Sopitra Shimano, Ellie Bui, Oliver Arnesen Aslaksrud, Eva-Marie Bakken, Caroline Huus og Kitt Hvidsten bak noen av modellene de har laget de siste ukene.

DESIGNERE: Finn Markus Davidsen (fra venstre), Sopitra Shimano, Ellie Bui, Oliver Arnesen Aslaksrud, Eva-Marie Bakken, Caroline Huus og Kitt Hvidsten bak noen av modellene de har laget de siste ukene. Foto:

Designkonkurranse

Finn Markus Davidsen er blant designerne som håper hans «utsiktspunkt» kan være det Noatun ønsker. Modellen står klar og nærmest bare venter på evalueringen.

– Vi har sett på bilder fra området hvor dette skal bygges, og siden har vi jobbet ut ifra det, forteller han.

18-åringen har tilbragt mange timer med idéskisser, perspektiv- og arbeidstegninger, samt digitale tegninger og utforming av 3D-modellen.

– Jeg har egentlig bare prøvd meg fram, så ideene har kommet underveis, forteller han.

Davidsens «utsiktspunkt» er tenkt bygget i treverk og glass. Der skal publikum kunne trives både i sol og dårlig vær.

– Litt annerledes

Oliver Arnesen Aslaksrud (18) har som Davidsen tenkt et bygg der folk kan nyte utsikten. 18-åringens modell består av et lite oppholdsrom, bak en stort glassgulv som skal holdes oppe av vaiere. Denne skal stikke utenfor fjellet slik at besøkende kan nyte utsikten i alle retninger.

– Prosjektet har vært spennende og vi har jobbet på en litt annen måte enn vi er vant til. Dette er et reelt oppdrag, ikke bare en oppgave hvor vi skal forestille oss noe, sier Aslaksrud, som er godt fornøyd med det ferdige resultatet.

– Jeg synes det ble fint og ikke minst litt annerledes, men jeg vet ikke om det er bra nok. Det er mange gode forslag her.

Spent mottaker

Tom Harald Jacobsen, daglig leder i Fjordfolk Mikrobryggeri AS, som også driver Noatun Eventpark, er svært spent på forslagene de snart får inn.

Fjordfolk overtok Noatun i 2016 og stedet – som ligger på Eian, nord for Tallakshavn – er rustet opp den siste tida. Nå kan elevenes bidrag gjøre plassen enda flottere.

– Målet er å sette opp noe skikkelig spennende, og dermed fikk vi ideen om å kontakte skolen. Vi vet ikke helt hva det skal være og tenkte at et ungt, friskt hode kan komme med noen kule ideer, sier Jacobsen.

Eventparken benyttes av blant annet bedrifter både sommerstid og i julebordssesongen.

– Er det flere morsomme ting som kommer fra elevene, kan det være at vi benytter oss av mer enn ett forslag, sier Jacobsen.

Eksamenstrening

Trude Selnes, lektor ved SVGS, forteller at de fra tid til annen får inn noen forespørsler utenfra. Det setter de stor pris på.

– Vi ble kontaktet av Jacobsen, som lurte på om dette kunne være noe for oss, noe elevene var positive til. Det er både interessant og spennende å kunne jobbe med et reelt oppdrag, sier Selnes.

God læring er det også i innspurten på videregående.

– Det nærmer seg eksamen og denne oppgaven er relevant i forhold til det. Her har de jobbet både med tegninger og digitalt, sier Selnes.

Artikkeltags