Nå blir det enklere for deg å se at toget er forsinket

ENKLERE: Fra nå av vil informasjonen du finner på togstasjoner være mer intuitiv og enklere å forstå.

ENKLERE: Fra nå av vil informasjonen du finner på togstasjoner være mer intuitiv og enklere å forstå. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Synes du tavlene på togstasjonen er vanskelig å forstå? Nå skal det bli enklere.

DEL

Bane NOR har fått kritikk fra reisende om at det er for vanskelig å forstå tavlene på togstasjoner. Nå tar de grep for å gjøre det lettere, og fra og med 5. juni vil tavlene få nytt utseende.

Hensikten er å gi reisende bedre og mer forståelig informasjon.

– For at dette skal bli best mulig har vi spurt de som reiser med toget om hvilke endringer de ønsker seg. Det har vært viktig for oss å ha med dem som kjenner «reiseopplevelsen» på kroppen på lag, slik at vi kunne utvikle et best mulig produkt, sier Victor Hansen, direktør for Kunde- og trafikkinformasjon i Bane NOR, i en pressemelding.

Skal bli lettere ved avvik

Noe av kritikken har gått på at skjermene har gitt lite og statisk informasjon. Framover vil det bli gitt mer informasjon på både norsk og engelsk og ikonene som brukes blir gjort større og tydeligere.

– Endringen blir spesielt merkbart når det oppstår avvik. Da blir det enklere for dem som reiser å finne relevant informasjon om sitt tog, som sporendringer, endringer i avgangstid og innstillinger. Det er dessverre slik at det oppstår avvik i togtrafikken innimellom og da er det viktig at folk finner den informasjonen de trenger så raskt som mulig, sier Hansen.

Et av flere grep

Denne endringen er siste etappe i en større helhet. Gjennom mange år har Bane NOR jobbet med å forbedre kundeinformasjonen for de reisende på stasjonene, i apper, og på nettsider. Fra et system der all informasjon ble gitt manuelt, har de automatisert kundeinformasjonen i alle flater.

Et av disse stegene har vært appen «NÅ», som gir deg mulighet til å ta med informasjonen fra din stasjon i lomma. I tillegg til at du her får selve skjermene i lomma, kan du også få varslinger om ditt tog.

Artikkeltags