Fant mistenkelig gjenstand – måtte evakuere terminalen

EVAKUERT: Etter funn av en mistenkelig gjenstand i sikkerhetskontrollen valgte flyplassledelsen å evakuere Torp lufthavn mandag morgen.

EVAKUERT: Etter funn av en mistenkelig gjenstand i sikkerhetskontrollen valgte flyplassledelsen å evakuere Torp lufthavn mandag morgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Like før kl. 8.30 mandag morgen ble Sandefjords Blad tipset om kaotiske tilstander på Torp. Ingen kom gjennom sikkerhetskontrollen, og de som var ved gaten ble sendt ut av terminalen.

DEL

Markedssjef for Torp Sandefjord Lufthavn, Tine Kleive-Mathisen sier det ble funnet en mistenkelig gjenstand i sikkerhetskontrollen, og dermed måtte evakuere terminalen.

– Før vi fikk kontroll på den situasjonen var vi nødt til å evakuere, men det pågikk veldig kort tid og nå er køen i sikkerhetskontrollen i ferd med å minke. Vi er i full drift og bare håper at dette ikke skaper forsinkelser for oss, sier Mathisen til SB i 9-tiden og tilføyer:

– Det var aldeles ikke noe farlig, men det er veldig strenge prosedyrer med mistenkelige gjenstander. Hos oss er det sikkerhet, sikkerhet, sikkerhet som gjelder, og da var vi dessverre nødt til å ta folk ut for en kort periode.

Mandag morgen er vanligvis hektisk med mange innkomne fly og mye folk på flyplassen. Denne uka var intet unntak, og det oppsto dermed lange køer etter evakueringen.

Mathisen opplyser om at ett fly er cirka 30 minutter forsinket, siden de venter på at passasjerene skal komme gjennom sikkerhetskontrollen.

Artikkeltags