Rekordår for Torp – har størst vekst i Norge

NY REKORD: Nesten 2,1 millioner brukte Torp som flyplass i 2018.

NY REKORD: Nesten 2,1 millioner brukte Torp som flyplass i 2018. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

2018 ble et rekordår for Torp med nesten 2,1 millioner reisene. De er nå den flyplassen med størst vekst i Norge.

DEL

Totalt har 2.082.116 passasjerer reist til og fra Torp i 2018. Det er en økning seks prosent sammenlignet med året før, og det høyest antall reisende noensinne på Torp.

Det er utenrikstrafikken som dominerer med 1.732.723 passasjerer. Det er en vekst på åtte og en halv prosent.

– Torp befester med dette sin posisjon som landets tredje største lufthavn for utenrikstrafikk, der kun Oslo og Bergen lufthavn er større. Ingen andre større flyplasser i Norge kan vise til sterkere prosentuell vekst, sier markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen ved Torp i en pressemelding.

LES OGSÅ: Torp jubler etter Bane NORs trasévalg: – Vi har jobbet for dette siden 90-tallet (+)

Flest drar til Polen

Polen er nå det største markedet for Torp, etterfulgt av innenriksmarkedet. Deretter følger Spania, Storbritannia og Nederland.

– Både Wizz Air og Ryanair har svært stor kapasitet til flere av storbyene i Polen: Gdansk, Warszawa og Krakow/Katowice. Til Spania har både Ryanair og Norwegian stor kapasitet, da begge flyselskaper flyr til både Alicante, Malaga og Gran Canaria. Ryanair flyt il tillegg til Tenerife forteller Kleive-Mathisen.

Flere av de Polske byene er blitt svært populære blant nordmenn. De største enkeltrutene er:

  1. Krakow/Katowice
  2. Gdansk
  3. Warszawa
  4. Alicante 
  5. Amsterdam 
  6. Manchester

Innenriks reiste 349 393 passasjerer til og fra Torp. Det er det en nedgang på 4,7 prosent fra året før. Det er Bergen som er den klart største ruten innenriks, etterfulgt av Trondheim og Stavanger.

LES OGSÅ: Markerte millionmilepæl på Torp

Ryanair størs

De største flyselskapene på Torp i 2018 var Ryanair og Wizz Air, som sto for cirka 2/3 av all flytrafikken. Begge disse flyselskapene har sammen med Norwegian en fin vekst i 2018.

– Til sommerprogrammet får vi en ny direkterute med Ryanair til Malta, vi får tilbake charterturen til Split i Kroatia og Antalya i Tyrkia kommer også tilbake. Widerøe fortsetter med sine populære sommerruter direkte til Bodø og Tromsø. Den siste gledelige bekreftelsen kom i går og det er at Ryanair fortsetter med sommerruten til Hamburg to dager i uken, forteller Kleive-Mathisen.

Dette gjør at markedssjefen ser positivt på det nye året.

– Til tross for en sterk konkurranse forventer vi likevel en moderat vekst på Torp i 2019», sier hun.

Artikkeltags