Trude og kollegene vant jobbene på Torp tilbake – nå anker Widerøe til Høyesterett

Trude Holseter og åtte kolleger vant i lagmannsretten, der Widerøe ble dømt til å ta dem inn i handlingtjensten igjen. Nå må de avvente Høyesteretts avgjørelse.

Trude Holseter og åtte kolleger vant i lagmannsretten, der Widerøe ble dømt til å ta dem inn i handlingtjensten igjen. Nå må de avvente Høyesteretts avgjørelse. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Trude Holseter og åtte andre Aviator-ansatte vant jobben på Torp tilbake i lagmannsretten. Widerøe anket, nå går sakene til Høyesterett.

DEL

I januar ble de ni Torp-ansatte gitt jobbene tilbake av lagmannsretten, og de ble tilkjent millioner i erstatning.

Widerøe ble dømt til å ta de ansatte inn igjen, ettersom selskapet hadde overtatt handlingstjenesten fra Aviator.

Men ledelsen i Widerøe har bestemt seg for å anke dommen til Høyesterett, skriver HK-Nytt.

LES OM bakgrunnen for rettssaken: Widerøe overtar – 70 av rivalens ansatte må gå

– Ikke overrasket

HK-medlem Trude Holseter er en av de ansatte som seiret i lagmannsretten. Hun er likevel ikke overrasket over den nye vendingen saken nå har tatt.

– Det var ikke helt uventet. Vi får bare brette opp ermene på nytt, sier hun til HK-Nytt.

Holseter hadde håpet å komme seg tilbake i jobb på Torp Sandefjord lufthavn etter dommen i lagmannsretten. Hun har vært uten arbeid siden Aviator mistet kontrakten med de tre flyselskapene i 2015.

– Det går litt opp og ned. Noen dager er tyngre enn andre, sier hun til Handel og Kontor.

LES MER: – Vi tør ikke helt slippe jubelen løs ennå

– Uriktig avgjørelse

– Vi mener rettens avgjørelse er gal. Det er enkelte prinsipielle spørsmål som det er viktig å få en avklaring på i Høyesterett, sier Knut-Marius Sture til Handel og Kontors nettsted. Sture er advokat i Arntsen de Besche og representerer Widerøe Ground Handling.

Advokaten viser ifølge HK-Nytt til at Aviator hadde kontrakter om å utføre bakketjenester med tre ulike flyselskaper. Kontraktene mistet de til Widerøe på ulike tidspunkter.

– Lagmannsretten så på kontraktene som en helhet. Det mener vi er uriktig, sier advokaten til HK-Nytt.

Sture har tro på at denne saken slipper igjennom i Høyesteretts ankeutvalg, fordi lignende tilfeller ikke er behandlet tidligere.

LES OGSÅ om tingrettens dom: Aviator-ansatte vant knusende seier over Widerøe

– Veldig trist

– For medlemmene er det veldig trist, spesielt for dem som har vært uten arbeid i denne perioden, sier Kjell Finvåg, faglig sekretær i Handel og Kontor.

– For medlemmene våre er det uheldig. De har stått i denne situasjonen i to og et halvt år, og flere har ikke kommet seg tilbake i arbeid. Det er en ganske håpløs og vanskelig situasjon, sier Kim Kalsås-Carlsen, sekretær på Fellesforbundets distriktskontor i Oslo og Akershus til HK-Nytt.

– Det er beklagelig at Widerøe velger å holde medlemmene våre i en så vanskelig situasjon, sier Kalsås-Carlsen.

Artikkeltags