Dette er lesernes Torp-ønsker

PÅ TOPP: Edinburgh står på toppen av ønskelista når det gjelder reisemål med avgang fra Torp.

PÅ TOPP: Edinburgh står på toppen av ønskelista når det gjelder reisemål med avgang fra Torp. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hvilken by savner du på Torp-programmet, spurte vi leserne. Det ga stor respons.

DEL

Det er ingen tvil om at vestfoldinger bryr seg om reisetilbudet i regionen. Da vi spurte våre lesere om hvilken destinasjon de savnet på Torps reisemålsliste var det nesten 200 personer som engasjerte seg.

På toppen av lista over savnede reisemål er den skotske byen Edinburgh. Det hadde ikke markedssjef på Torp, Tine Kleive-Mathisen, forventet.

– Edinburgh på toppen? Ja, det var overraskende, sier hun og, legger til Edinburgh var en Ryanair-destinasjon fra Torp for noen år siden.

– Ryanair flyr fremdeles til Edinburgh så det er ikke usannsynlig at vi kan klare å få Edinburgh tilbake på lista, sier hun.

LES OGSÅ: 9 av 10 passasjerer vet ikke hvilke rettigheter de har

For dyrt å ha base på Torp

På delt annenplass over savnede reisemål fra Torp er Budapest og Liverpool. Også Budapest sto på Torp-lista en stund som en Wizzair-destinasjon. Wizzair har en liten flybase i Budapest, og Kleive-Mathisen forklarer at det at flyselskapene har sine baser rundt om i Europa i stedet for Torp er avgjørende for reisetilbudet. Både Ryanair, Wizzair og Norwegian, som alle trafikkerer på Torp, har sine baser utenfor Norge.

– Å ha base betyr at flyene overnatter hos oss. Hadde de hatt base på Torp kunne de ha flydd flere steder herfra, forklarer markedssjefen.

Det er primært økonomi som gjør at selskapene ikke har base på Torp.

– De økonomiske kravene og betingelsene er ikke interessante for oss. Og for mange av selskapene er kostnadene lavere i Europa sammenlignet med Skandinavia, sier hun.

LES OGSÅ: Flyplassen setter ned avgiftene – Widerøe svarer med en ekstra avgang fra Torp

Konkurrerer med Manchester

Når det gjelder ønsket om Liverpool som reisedestinasjon fra Torp er det verken flyselskap eller base som har noe med saken å gjøre. Det viser seg at Liverpool og Manchester ikke bare konkurrerer på fotballbanen.

– De byene ligger såpass tett at hadde vi flydd til begge to hadde vi ikke klart å fylle flyene. Vi har direkterute til Manchester, så det er lite sannsynlig at vi får begge to, sier hun.

Godt nytt for Manchester United eller City-fans, og mindre heldig for dem som gjerne vil se fotballkamp på Anfield.

LES OGSÅ: Ryanair med første fly mellom Torp og Hamburg

ENGASJEMENT: Markedssjef på Torp, Tine Kleive-Mathisen, setter stor pris på at folk engasjerer seg og bryr seg om flyplassen sin.

ENGASJEMENT: Markedssjef på Torp, Tine Kleive-Mathisen, setter stor pris på at folk engasjerer seg og bryr seg om flyplassen sin. Foto:

Viktig med Amsterdam

Blant de ønskede reisemålene merkes det at flere har lyst til å reise langt, og lengre enn langt! Både New York, Bangkok, Bilboa og Canberra står på ønskelisten.

Tine Kleive-Mathisen forteller at det har vært økende stor trafikk fra Norge særlig til Thailand og USA, i løpet av de siste to årene.

– Vi får nok ikke direkteruter dit, men vi har heldigvis KLM som trafikkerer til Amsterdam to ganger om dagen. Da kommer man seg enkelt videre, sier hun.

På grunn av dette er Amsterdam den viktigste flyruten fra Torp, både når det gjelder feire- og fritidsreise og businessreise.

Uavhengig av hva slags tur man ønsker seg er Kleive Mathisen imponert over at så mange engasjerer seg i reiserutene fra Torp.

– Det viser at folk bryr seg om flyplassen sin og har et forhold til oss. At vi har et godt tilbud er virkelig en av godene i regionen vår, sier hun.

Se hele ønskelisten her:

Edinburgh 17
Budapest 15
Liverpool 15
Praha 12
Nice 10
Dublin 9
Stockholm 9
Ålesund 9
Antalya 5
Barcelona 5
Kreta 5
Paris 5
Roma 5
Thessaloniki 5
Bremen 4
Alanya 3
Aten 3
Bangkok 3
Bezier 3
Frankfurt 3
Haugesund 3
Madrid 3
Wien 3
Alta 2
Dalaman 2
Glasgow 2
Leeds 2
London 2
Marseille 2
Molde 2
Newcastle 2
Split 2
Zadar 2
Alicante 1
Berlin 1
Bilbao 1
Bodø 1
Brussel 1
Canberra 1
Dubrovnik 1
Düsseldorf 1
Evenes 1
Girona 1
Halmstad 1
Helsinki 1
Hurghada 1
Ibiza 1
Kavala 1
Marrakech 1
New York 1
Pafos 1
Pisa 1
Reykjavik 1
Rygge 1
Salzburg 1
Santander 1
Sharm el Sheikh 1
Skottland 1
Skottland 1
Tallinn 1
Tenerife 1
Tromsø 1
Trondheim 1
Tyrkia 1
Valencia 1
Zürich 1

Hvor ønsker du å dra? Legg gjerne inn ditt ønske i kommentarfeltet!

Artikkeltags