– Det er ingen aprilspøk. 1. april senker København Lufthavn avgiftene flyselskapene betaler for å benytte flyplassen. For Widerøe med flere daglige rundturer mellom København og henholdsvis Kristiansand og Sandefjord vil avgiftene reduseres med opptil 35 prosent, skriver Widerøe i en pressemelding.

LES OGSÅ: Carl-Erik Grimstad (V) om taxfreesalg i Stortinget: – Da må Vestfolds og Telemarks flyplass sette kroken på døra

En ekstra København-avgang

Reduksjonen i lufthavnavgiften gir Widerøe en gylden anledning til å øke kapasitet.

Det betyr én ekstra avgang mellom Sandefjord og Købehavn daglig.

– Det er meget hyggelig å kunne imøtekomme våre kunders ønske om hyppigere frekvens mellom Torp og Kastrup. Reduksjonen i avgiftene muliggjør at vi fra 13. august øker med én ekstra daglig rundtur. En direkte respons til næringslivet og våre gode kunder som lenge har vært tro til Widerøe, sier informasjonssjef Catharina Solli i Widerøe.

LES OGSÅ: Ryanair-piloter krever at Michael O'Leary må gå

Kastrup vil konkurrere med Gardermoen

– Vi ønsker å styrke København Lufthavn som nordeuropeisk trafikknutepunkt. Så det er virkelig en god nyhet at Widerøe responderer for våre rabatter ved å øke til tre daglige avganger. Det styrker forbindelsene mellom Norge og Danmark. Via København har Widerøes passasjerer mulighet til å fly videre til 174 destinasjoner over hele verden, hvorav 38 ruter til interkontinentale destinasjoner i eksempelvis Asia og USA, sier kommersiell direktør ved København Lufthavn Peter Krogsgaard.

Sommeravganger og nytt fly

Frister midnattsolen med ekstra lange sommerdager vil innføringen av direkteruter mellom Sandefjord og henholdsvis Bodø og Tromsø forhåpentligvis friste. I perioden 25. juni – 12. august innfører vi direkteruter til Nord-Norge. Fra 25. juni flyr vi mandager og fredager til/fra Tromsø. Er det Bodø som lokker flyr vi dit torsdager og søndager i perioden 28. juni – 12. august, skriver Widerøe.

Fra 13. august øker flyeselskapet setekapasiteten på ruten Sandefjord – Trondheim. Inn på ruten settes Widerøes nye familiemedlem, Embraer E190-E2, med jetmotorer og 114 seter.

Flyet er Embraers andre generasjons E-jet med motor- og materialteknologi som muliggjør betydelig lavere drivstofforbruk og mer kosteffektivt vedlikehold enn sin forgjenger, heter det.