Ledelsen på Torp har i lang tid klødd seg i hodet om hva de skulle gjøre med den store, hvite veggen i utenlandsterminalen.

– Den har vært hvit, pregløs, lang og kjedelig. Det er den definitivt ikke nå lenger, sier Nicolay Skeie i markedsavdelingen på Torp, som har ledet prosjektet.

Valget falt til slutt på å oppgradere veggen med tidsriktig graffitikunst.

– Veggen viser elementer fra Vestfold, våre destinasjoner og annet som har med Torp og reiseliv å gjøre. Veggen skal først og fremst være dekorativ og morsom å se på, mens man venter på neste fly, fortsetter Skeie.

LES OGSÅ: Avgangshallen på Torp fornyes – her er de nye spisestedene

Inspirert av Sandefjord-veggen

Prosjektet har vært inspirert av den såkalte Sandefjord-veggen på Brygga i Sandefjord.

Kunstnerne som har utført jobben på Torp er også de samme som malte veggen på Brygga i sommer. I spissen for denne gjengen står sandefjordingen Kim Kolstad, samt Mathis Anvik og Thorvald Heum fra Larvik.

Sammen utgjør de kunstkollektivet Polykrom, som har utført en rekke graffitiarbeider både i innland og utland.  

– Torp er bidragsyter i samarbeidsprosjektet «Tenk stort, tenk Sandefjord», og det er naturligvis fra den mye omtalte Sandefjord-veggen inspirasjonen om en tilsvarende vegg på Torp er hentet fra, sier Skeie.

LES OGSÅ: Her ser de virkelig stort på det!

Selfiespots for deling i sosiale medier

Bilder fra flyplasser og ferie er populære innslag i sosiale medier. Dette har Torp tatt høyde for under arbeidet med veggen.

– Vi ønsket at veggen skulle være dekorativ og fin å se på, men vi ønsket også å dra nytte av at vi liker å dele øyeblikk fra turen i sosiale medier. Derfor har vi lagt inn såkalte «selfiespots», som er motiver på veggen som egner seg til selfier. Det blir morsomme bilder samtidig som man får fortalt at man skal ut å reise, sier Skeie.