Få omkomne i trafikken

TRAFIKK: Så langt i år har 87 personer mistet livet i trafikkulykker i Norge.

TRAFIKK: Så langt i år har 87 personer mistet livet i trafikkulykker i Norge. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tallet på dødsulykker i regionen holder seg fortsatt lavt.

DEL

I Vestfold har to personer omkommet i trafikken i 2018 per. 1. november. Det er to færre enn på samme periode i 2017.

I region sør, som inkluderer Buskerud, Telemark og Agder-fylkene har totalt 22 personer i til sammen 18 ulykker omkommet i trafikken i løpet av 2018. Det viser en pressemelding fra Statens vegvesen.

Den éne dødsulykken som skjedde i oktober var en møteulykke mellom personbil og vogntog, der føreren i personbilen omkom. Som i januar og august i år, endte også oktober med én drept på vegene i regionen.

LES OGSÅ: To 20-åringer må punge ut med 291.996 kroner til Trygg Trafikk

Ingen av årets måneder har hatt flere enn tre dødsulykker, der mars hadde færrest (ingen) og april, juli og september hadde flest (tre). Den store forskjellen mellom antall ulykker og antall omkomne skyldes ulykken på Rjukan forrige måned, der fem personer mistet livet.

Konsentrerer vi oss om antall ulykker med drepte, ligger regionen langt under gjennomsnittet for siste ti (og fem) år. Ser vi bort fra i fjor, da antallet dødsulykker på samme tid var unormalt lavt (14), holder den nedadgående tendensen vi har sett de siste årene seg fortsatt.

Per 1. november fordeler de drepte seg slik på trafikantgrupper: En fotgjenger, en syklist, to MC-førere, en lastebilfører, tre forsetepassasjerer i personbil, tre baksetepassasjer i personbil og 11 personbilførere.

LES OGSÅ: Anna (19) ble overkjørt av toget som toåring – nå jakter hun sitt livs bragd

Artikkeltags