Falmet skilt skaper farlige situasjoner

BYTTES UT: Det er igangsatt en fornying av alle skilter på strekningen Larvik- Sandefjord. En jobb som starter opp nå i midten av september, ifølge Jette Nilssen i vegvesenet.

BYTTES UT: Det er igangsatt en fornying av alle skilter på strekningen Larvik- Sandefjord. En jobb som starter opp nå i midten av september, ifølge Jette Nilssen i vegvesenet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Utkjøring forbudt-skiltet ved Shell 7-Eleven-bensinstasjonen ved Sandefjordsveien, er så slitt og vanskelig å lese at det har ført til flere situasjoner der biler kjører inn i motgående kjørefelt på riksvei 303.

DEL

Når Sandefjords Blad kontakter byggeleder Jette Nilssen i Statens vegvesen, (ansvarlig for drift og vedlikeholdskontrakter) er hun ukjent med problemet. Jevnlig utfører hennes avdeling inspeksjoner langs veinettet de har ansvaret for.

Dette skiltet har ikke blitt registrert på disse kontrollene. Det har vært en fornying av skiltene i området for noen år siden og burde nok vært byttet ut allerede da, ifølge Nilssen.

LES OGSÅ: Coop vil ha drive in-avdeling her, nabobyene sier nei (+)

Forklaringen på at det ikke har blitt oppdaget er delvis plasseringen av skiltet.

– Skiltet er plassert ganske langt unna veien og kan være årsaken til at det ikke blitt oppdaget på våre faste kontrollrunder. De kjører ikke innom alle steder, sier Jette Nilssen.

(Saken fortsetter under bildet)

ORDNES: Jette Nilssen setter igang bestilling av nytt skilt under vårt møte på stedet. Utskifitngen av skiltet vil forseres i henhold til planen og vil bli byttet i løpet av de nærmeste dagene.

ORDNES: Jette Nilssen setter igang bestilling av nytt skilt under vårt møte på stedet. Utskifitngen av skiltet vil forseres i henhold til planen og vil bli byttet i løpet av de nærmeste dagene. Foto:

LES OGSÅ: Håkon (43) hadde kreft med spredning. Nå er han friskmeldt og tar alle rundene selv under «Stafett for livet». (+)

Skal byttes ut

For tiden holder veivesenet på med oppgradering og fornying av skiltene langs riksvei 303 fra Larvik til Sandefjord. Skiltet ville derfor blitt byttet ut i løpet av den neste måneden, men Innkjøring forbudt-skiltet vil nå bli byttet ut i løpet av denne uka, eller senest tidlig neste uke.

Under vårt møte med Jette Nilssen på stedet, tar hun kontakt med skiltansvarlig og skilt blir satt i bestilling. Det vil være klart for montering om få dager.

– Det kan være at vi tar en ytterligere revisjon på skiltingen ved denne innkjøringen. Skiltet står ganske langt inne og det er mulig at vi skal se på om vi skal lage ytterligere skilting for å trygge utkjøringen og unngå at det kan bli misforståelser, sier Nilssen

LES OGSÅ: Her blir det fortsatt gratis parkering, slik blir prisene og det blir hyggeligere å få bot (+)

Artikkeltags