(Jarlsberg Avis)

Oppdatert tirsdag kl 06.30: Seks personer ble fraktet til Oslo universitetssykehus. Ifølge sykehuset er en 53 år gammel kvinne alvorlig skadet. Situasjonen for tre av de andre er uavklart. De er alle menn, med alder 67, 55 og 32 år. En 69-årig kvinne fikk moderate skader, mens en 32-årig kvinne karakteriseres som lettere skadet.

Vestviken 110-sentralen meldte klokka 16.05 at de rykket ut på en større ulykke i Bentsrudkrysset på E18 i Holmestrand.

– E18 er stengt i sørgående retning ved Bentsrudkrysset. Dette etter at en trailer har kjørt inn i flere biler bakfra i en stillestående kø, meldte Vestfold-politiet.

Køen traileren kjørte inn i, hadde dannet seg etter en ulykke litt lenger sør på E18 litt tidligere på ettermiddagen.

– Alle skadde er fraktet fra ulykkesstedet. Det er usikkert skadeomfang. Ulykkesgruppa jobber på stedet. Sørgående retning er fremdeles stengt, meldte politiet klokka 17.35.

Ti skadde

Klokka 16.33 kan politiet fortelle at det er minst syv mennesker som er skadd i ulykken.

– Det er foreløpig syv skadde, to av dem fastklemte. Det er tre personbiler og en minibuss involvert i ulykken. Det jobbes med å frigjøre to personer som er fastklemte, melder Vestfold-politiet.

Klokken 18.10 melder imidlertid Sykehuset i Vestfold at ti personer er skadd.

– To personer er fraktet til SiV med lettere skader. Seks personer er tatt til Ullevål, melder de via Twitter.

Ytterligere to personer ble i tillegg tatt til legevakta for en sjekk.

Politiet bekrefter dette kort tid etter, og opplyser at alle blir ivaretatt av helsepersonell.

I 17-tiden meldte Vestfold Interkommunale Brannvesen at de to fastklemte personene var frigjort.

Tidlig mandag kveld opplyser Oslo universitetssykehus at av de seks personene som ble fraktet dit er en 53 år gammel kvinne alvorlig skadet. Situasjonen for tre av dem er uavklart. De er alle menn, med alder 67, 55 og 32 år. En 69 år gammel kvinne har fått moderate skader mens en 32 år gammel kvinne karakteriseres som lettere skadet. Alle seks er registrert som innlagt ved sykehuset i Oslo.

Braste inn i bilen foran

Skadestedsleder Jon Terje Stäheli opplyser at i alt ti personer er involvert, flere ble fraktet bort med Sea King og luftambulanser.

Politiets skadestedsleder sier videre at det var stillestående kø på E18 rett sør for Bentsrudkrysset, og at ulykken skjedde da ett av kjøretøyene ikke stanset tidsnok.

– Det braste da inn i bilen foran, og kjedekollisjonen var et faktum, sier han.

Skadestedslederen opplyser at politiet vurderer å beslaglegge førerkortet til trailersjåføren, og at det rutinemessig tas blodprøve av ham.

LES OGSÅ: Bil i autovernet på E18

Måtte skjæres ut

Vakthavende brannsjef Andrew Wright i Vestfold Interkommunale Brannvesen sier de fikk melding om ulykken klokka 16.03.

– Det er en stor ulykke med personskader og veldig store materielle skader på flere kjøretøy. Alle er frigjort fra kjøretøyene og blir tatt hånd om av helsepersonell. E18 er stengt sørover og ett felt er åpent nordgående. Tre helikoptre, fire ambulanser, politi og våre kjøretøy fra stasjonene Kopstad, Tønsberg er på stedet, sier Wright.

– Ingen satt fastklemt i den forstand at vi måtte klippe dem ut, men vi måtte brekke opp dører, for i samråd med medisinsk personell, få de skadde skånsomt ut av bilene, forklarer han.

Tre helikoptre på plass

Ved Vestviken 110-sentralen kan Glenn Espen Küstner fortelle at det er et stort oppbud fra nødetatene på stedet.

– Det har kommet veldig mange ambulanser, politibiler og brannbiler til stedet. Det er også et Sea King og to ambulansehelikoptre på plass. Det skal være tre-fire biler involvert i ulykken, sier han.

Vegtrafikksentralen bekrefter at sørgående løp på E18 er stengt. Biler som står i kø i sørgående felt nord for ulykkesstedet blir dirigert inn til Holmestrand og videre sørover derfra. E18 ved Bentsrudkrysset vil være stengt i lang tid. Vegvesenets skadestedsgruppe er kommet til stedet.

Klokka 17.06 melder Vegtrafikksentralen at E18 over Helland bru er åpnet igjen etter et mindre trafikkuhell der tidligere på ettermiddagen.

Klokken 19.34 meldte Vestfold-politiet at E18 er gjenåpnet for trafikk på ulykkesstedet, med normal hastighet.

– Kjør forsiktig, oppfordrer politiet.

Bildeserie

Ulykke på E18