56 kommuner kjemper om NM-tittel

Folehavna er et yndet turmål for mange i Sandefjord.

Folehavna er et yndet turmål for mange i Sandefjord. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Sandefjord kommune kan bli best på friluftsliv.

DEL

For fjerde gang arrangeres konkurransen «Årets friluftslivskommune», i regi av Norsk Friluftsliv og Friluftsrådenes Landsforbund. Ål kommune i Buskerud vant i 1997, Sandnes kommune vant i 2005, mens det var Sandefjord kommune som stakk av med seieren i 2009. Formålet med konkurransen er å få økt fokus på friluftsliv og inspirere kommunene til større innsats for friluftslivet.

– Vi er svært fornøyde med at hele 56 kommuner har meldt seg på, dette er det høyeste tallet vi har sett siden starten i 1997. Vi tror Friluftslivets år har hatt en god effekt på friluftslivet i norske kommuner. Kommunene har gjennom sin arealforvaltning, tilrettelegging og samarbeid med frivillige organisasjoner stor påvirkning på befolkningens tilgang til gode friluftslivsopplevelser. Det høye deltakertallet tolker vi som at kommunene tar friluftsliv på alvor, sier Hans Erik Lerkelund, i Norsk Friluftsliv.

5. november skal juryen avgjøre hvilken kommune som går til topps. Vinneren blir offentliggjort i begynnelsen av desember.

Her er de 55 kommunene, som sammen med Sandefjord kan bli «Årets friluftslivskommune»: Alstahaug, Arendal, Aurskog-Høland, Bygland, Bærum, Dønna, Eigersund, Elverum, Evenes, Gausdal, Giske, Gjesdal, Gjøvik, Gloppen, Gol, Grong, Halsa, Hamar, Hammerfest, Hurdal, Inderøy, Karlsøy, Kvinnherad, Kviteseid, Levanger, Lier, Lyngen, Løten, Meland, Melhus, Meløy, Nesset, Nord-Aurdal, Nordreisa, Oppdal, Porsgrunn, Radøy, Rauma, Rennesøy, Salangen, Sandefjord, Sandnes, Sel, Selbu, Skjåk, Stavanger, Storfjord, Sund, Surnadal, Tjelsund, Tromsø, Tvedestrand, Vågå, Ål, Ålesund, Åmli. (ANB)

FAKTA OM FRILUFTLIVETS ÅR 2015:

Friluftslivets år 2015 er en del av Nasjonal strategi for et aktivt friluftsliv som Klima- og miljødepartementet presenterte i august 2013.

Målet med Friluftlivets år er å sørge for varige resultater i form av økt deltakelse i friluftsliv i alle deler av befolkingen, og å gi friluftsliv økt oppmerksomhet.

Det er også et håp om at året skal gi økt bevissthet om friluftslivets positive effekter knyttet til folkehelse, og øke bevisstheten om allemannsretten. Friluftslivets år har tidligere blitt arrangert i 1993 og i 2005.

KILDE: http://www.friluftslivetsar.no/

Artikkeltags