Hopp fra øy til øy med båt i fjorden

Øyperle: Buerøya, rett utenfor Sjøbakken, er et ypperlig reisemål for øyhopping. Alle foto: Hanne Bergby Olsen

Øyperle: Buerøya, rett utenfor Sjøbakken, er et ypperlig reisemål for øyhopping. Alle foto: Hanne Bergby Olsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Enten du har båt selv eller ønsker å leie, er øyhopping en aktivitet som passer for de aller fleste.

DEL

Turer i SandefjordFjorden som omringer Sandefjord består av mange flotte holmer og øyer. Uansett om du ønsker å legge til med båt eller foretrekker å padle kajakk, finner du garantert noen fine perler utover i fjorden.

Per Gunnar Roggert i Skjærgårdstjenesten har besøkt de aller fleste. Han forteller at det finnes holmer for enhver smak, enten du foretrekker usjenerte badestrender, eller vil ta med barna på krabbefiske fra svaberg. Roggert anbefaler særlig Hellesøya og Buerøya.

Lunt «over alt»

– Buerøya er en fantastisk øy som er godt besøkt. På nordsiden er det badestrand og bryggeanlegg man kan bade fra. Det er lunt der fra nesten alle vinkler, forteller Roggert.

Å komme ut og oppleve sjøen, sjøsprøyt, badeliv, sommer og sol behøver ikke koste så altfor mye.

Per Gunnar Roggert, Skjærgårdstjenesten

Syd for Buerøya ligger Hellesøya. De to er ganske like i størrelse, men sistnevnte er litt flatere.

– Det er fin, langgrunn strand på Hellesøya, også er det åpent og mye sol, forklarer Roggert.

Perler på en snor

Roggerts personlige favoritt er Furuholmen. De færreste tar turen hit, som betyr at man har holmen nesten helt for seg selv.

– Det er en veldig koselig, liten øy med sandstrand, og bryggeanlegg og badetrapp. Den er det absolutt verdt å besøke for dem som er i Sandefjordsfjorden, sier Roggert.

Har du muligheten anbefales det å ta turen til Mefjorden. Her finner du blant annet Engebukta og Grubesand, som er flotte steder å dra til hvis man har med barn.

Gokstadholmen ligger også i Mefjorden. Her kan man leie kystledhytte, og ro ut fra Ormestadvika. Massive eiketrær vokser på øya, og rundt omkring i de idylliske omgivelsene beiter sauer.

Ifølge Roggert er det ikke noen flott sandstrand der, men det er bryggeanlegg, og fint for barna å fiske krabber, og gå tur.

Planlegg på forhånd

Har du bestemt deg for å oppleve de forskjellige øyene i fjorden rundt byen, er det viktig å gjøre seg kjent med sjøkartet før du drar. Plott deg ut en rute på forhånd, slik at du unngår skjær og grunner.

Det er også viktig å tilpasse farten etter forholdene, og ikke minst bruke redningsvest både i båt og på brygge.

Roggert forteller at det å oppleve livet på vannet ikke nødvendigvis trenger å være så dyrt.

Mye glede i det enkle

– Å komme ut og oppleve sjøen, sjøsprøyt, badeliv, sommer og sol behøver ikke koste så altfor mye. Mange vil nok ha glede av å tenke litt enkelt, sier han og legger til:

– Mange tenker altfor stort og fint og flott, men det er jo ikke det som er gleden. Man kan få mye glede av en enkel investering for å komme seg på vannet.

Øyhopping

  • Båt- og kajakkutleie hos Langeby Camping. Sport 1 - Kajakk, Sport og Fritid tilbyr også utleie av kano og kajakk.
  • Planlegg reisen før du drar. Studer sjøkartet og plott ut en rute på forhånd. Sett gjerne av en hel dag til øyhopping.
  • Husk alltid redningsvest i båt.
  • Personer født etter 1980 må ha båtførerbevis. Les mer på politi.no

Artikkeltags