TV-aksjonen 2018: – Trenger frivillige

TRENGER FRIVILLIGE: Ina M. Hagen (f.v.), Evy Kruse og Tove Kiær trenger både bøssebærere og sjåfører til TV-aksjonen.

TRENGER FRIVILLIGE: Ina M. Hagen (f.v.), Evy Kruse og Tove Kiær trenger både bøssebærere og sjåfører til TV-aksjonen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

TV-aksjonen er like rundt hjørnet. 21. oktober skal bøssebærere over hele landet banke på dører og samle inn penger til støtte for Kirkens Bymisjon. I Sandefjord er behovet for både bøssebærere og sjåfører stort.

DEL

Søndag 21. oktober går årets TV-aksjon av stabelen. Sandefjord Soroptimistklubb, hovedkoordinator for TV-aksjonen på vegne av Sandefjord kommune, er godt i gang med forberedelsene. Det innebærer blant annet verving av bøssebærere og sjåfører. Spesielt sjåfører som kan kjøre bøssebærerne rundt trenger de mange av.

– Vi trenger mange, og tar imot dem som melder seg med stor takk, sier Tove Kiær.

Hun oppfordrer folk til å registrere seg på blimed.no, og deretter sette av et par timer på selve aksjonsdagen.

Et varmere samfunn

Formålet med årets TV-aksjon er Kirkens Bymisjon sitt arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. Norge er et samfunn der forskjellene øker. Forskjeller som ikke først og fremst handler om etnisitet eller religion, men om du er innenfor eller utenfor. Det er mange måter å være utenfor på. Fra å mangle en seng å sove i, til å være utenfor arbeidsliv eller sosiale fellesskap. Dette rammer ikke bare enkeltpersoner, men gir ringvirkninger for hele befolkningen.

LES OGSÅ: God stemning på Øya

Med midler fra årets aksjon kan Kirkens Bymisjon skape møter som redder liv. Ved å åpne dører og legge til rette for at flere møtes, vil de vise hvorfor årets TV-aksjon er viktigere enn aldri før. De skal tilby mennesker som opplever å stå utenfor et nytt fellesskap, en seng eller en samtale, og slik bidra til at flere får muligheten til å oppnå egne mål og drømmer.

Mange gode krefter

Ina Marie Hagen, en av tre soroptimister som utgjør kjernen i hovedkomiteen for innsamlingen i Sandefjord, forteller at det er mange gode krefter som trekker sammen for å få til et best mulig resultat. Sammen med Evy Kruse og klubbens president Tove Kiær, er hun klar for den store dugnaden. Lokalt er Sandefjord Sanitetsforening og Røde Kors faste bidragsytere, og soroptimisklubben er takknemlige for å kunne trekke på deres årelange erfaring med TV-aksjonen.

LES OGSÅ: De håper flest mulig vil dra på konsert for å støtte en god sak

– Vi er i tillegg så heldige å ha Gro Fadum Holm som ansvarlig for Andebu, Kodal og Høyjord. Vi er avhengige av gode støttespillere som drar lasset sammen med oss, og aksjonen er i gode hender, sier Hagen.

Hun forteller også at hovedkomiteen er godt i gang med verving av frivillige til å bære bøsser, ringedugnad for næringslivet 18. oktober, giverstafett og klargjøring av selve aksjonsdagen.

Mest gavmilde fylke

Innsamlingen er allerede godt i gang, og det er samlet inn over ti millioner kroner 14 dager før selve TV-aksjonen.

Ifølge tall basert på antall kroner per innbygger, er Vestfold det fylket som har gitt mest så langt. Sandefjord kommune er på 100. plass, med Tønsberg som eneste kommune foran seg fra Vestfold.

– Det er klart at blir litt konkurranse mellom nabokommunene. Vi ønsker jo å samle inn mer enn både Larvik og Tønsberg, og de vil samle inn mer enn oss. Det er jo bare en sunn og positiv konkurranse, da pengene går til et veldedig formål, sier Ina M. Hagen.

Artikkeltags