Gå til sidens hovedinnhold

Denne ble fjernet i natt – renholder skadet da hun falt i hullet

Artikkelen er over 4 år gammel

En renholder ble sendt til sykehus etter å ha falt over to meter ned i en sjakt. Rista over sjakta ar fjernet av uvedkommende en gang etter at skolebygget stengte i går ettermiddag.

Rista ligger vanligvis på toppen av trappa, der du tramper av deg skitt fra skoene. Under den er det en sjakt som er 2,6 meter dyp.

2,6 meters fall

Klokka ti over seks i morges gikk alarmen hos nødetatene i Vestfold. Da de kom fram til Store Bergan skole i Sandefjord, fant de den kvinnelige renholderen forslått nederst i sjakta.

Mannskaper fra brannvesenet fikk henne opp, og ambulansen kjørte henne til Sykehuset i Vestfold. Hun skal ha hatt store smerter i ryggen.

Renholderen var på vei ut av døra av hovedbygningen ved skolen like etter at hun startet på vaskerunden sin. Idet hun kom ut av døra, fikk hun et fritt fall på 2,6 meter i stedet for å sette foten trygt på rista.

ikke første gang

– Den kan være fjernet i ond hensikt, og det kan være hærverk, spekulerer brannvesenets utrykningsleder, Kjetil Bakkland, til Sandefjords Blad.

Han forteller at det visstnok ikke er første gang rista er fjernet.

Skulle skrudd fast i går

Utenfor skolebygget møter avisas utsendte blant annet vaktmester og rektor. Vaktmesteren har nettopp skrudd fast rista, så nå skal den være helt trygg, og langt vanskeligere å få opp.

Ironisk nok var egentlig vaktmesters plan å skru fast rista i går – oppgaven har nemlig stått på lista hans over oppgaver for sommeren.

Les også: Mann påkjørt av truck på jobb

– Det må jo ha vært en helt forferdelig opplevelse, sier rektor Gunnar Straand.

Han håper de som har fjernet rista har dårlig samvittighet når de ser hva rampestrekene deres har ført til.

Tror ungdom eller unge voksne står bak

Til alt hell hadde renholderen med seg telefonen i lomma da hun falt. Da fikk hun varslet de andre to som var på jobb sammen med henne.

Den siste meldingen skolen har mottatt, er at kvinnen har et brist i et ribbein og har smerter i nakken.

Både rektor, vaktmesteren og teknisk etat i kommunen tror det er ungdom eller voksne som står bak ugjerningen. Rista veier 30 kilo og er vanskelig å få godt grep om.

Fyller igjen hullet

Alle involverte parter var i møte med Arbeidstilsynet tirsdag ettermiddag.

– Det var en ryddig og god gjennomgang, forteller rektor Straand.

På møtet ble man også enige om at alle sjakter og hull nå skal fylles igjen.

– Vi vurderte opprinnelig også en politianmeldelse, men det dere i Sandefjords Blad har gjort er mye bedre, legger Straand til.

Les en langt hyggeligere nyhet fra Store Bergan skole her: Store Bergan vant for tredje gang

Kommentarer til denne saken