Nå kan du ta reisevaksinen på apoteket

SETTER VAKSINE: Farmasøyt Nemanja Jeremic ved Apotek 1 Indre Havn.

SETTER VAKSINE: Farmasøyt Nemanja Jeremic ved Apotek 1 Indre Havn. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

To apotek i Sandefjord starter nytt tilbud: – Vi håper at vi kan få flere til å vaksinere seg.

DEL

Apotek 1 Nordstjernen og Apotek 1 Indre Havn går snart i gang med et pilotprosjekt i samarbeid med den nettbaserte tjenesten Eyr. Fra 3. april til 30. juni kan du dermed ta reisevaksinen også på apoteket.

– Vi håper at vi kan få flere til å vaksinere seg ved å tilby en enkel måte å få satt reisevaksiner på. Man kontakter legene i Eyr på mobil eller PC for å få resept. Deretter er det bare å komme innom apoteket, hente ut vaksinen og få satt den med en gang, sier farmasøyt Nemanja Jeremic ved Indre Havn.

Han legger til at man ikke trenger å bestille time på forhånd, men hvis man er flere som skal sette vaksiner samtidig, kan det være lurt å kontakte apoteket og avtale tidspunkt.

LES OGSÅ: Her får du tipsene til hvordan du enkelt ser om barna har lus

Vanlige reisevaksiner kan for eksempel være mot hepatitt A, kolera eller skogflåttencefalitt (TBE).

Jeremic minner om at flere typer vaksiner trenger minst noen uker før de beskytter som de skal, og at man i noen tilfeller trenger flere doser.

– Hvis du planlegger å reise i sommer, vil jeg anbefale allerede nå at man sjekker om man trenger noen vaksiner eller ikke. Denne informasjonen kan man finne på nettsidene til Folkehelseinstituttet, sier farmasøyten.

De to Sandefjord-apotekene er de eneste i Apotek 1-kjeden i Vestfold som er med i pilotprosjektet.

Artikkeltags