FrP seiler opp igjen i Sandefjord

Syvendekandidat Ole T. Hoelseth (til venstre) og ordførerkandidat Vidar Andersen setter fredag inn en valgspurt med 24 timers sammenhengende stand på Torvet for å holde på medvinden. Foto: Kurt A. Høyessen <I><U></U></I>

Syvendekandidat Ole T. Hoelseth (til venstre) og ordførerkandidat Vidar Andersen setter fredag inn en valgspurt med 24 timers sammenhengende stand på Torvet for å holde på medvinden. Foto: Kurt A. Høyessen <I><U></U></I>

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Fremskrittspartiet har svingt som en jo-jo på fire målinger. Nå har de tatt igjen mye av det tapte.

DEL

Med en oppslutning på 17,2 prosent i september, henter FrP tilbake 6,6 prosentpoeng fra målingen i august.

Del på Facebook

Blir det utfallet etter valget mandag, kommer partiet dermed tilbake i bystyret med syv representanter. Det er like mange representanter som partiet har i dag, men én mindre enn ved valget for fire år siden. Årsaken er at Roar Berggren i perioden har forlatt partiet og sitter i dag som uavhengig representant.

– Måling er måling, og valg er valg, men jeg føler vi er i medvind, noe vi også så ved skolevalget, sier ordførerkandidat Vidar Andersen.

Oppslutning blant unge

Det så også syvende kandidat på lista, Ole T. Hoelseth, da han var på valgtorget ved SVGS sist fredag.

– Det var gøy å høre våre representanter. Det er imponerende hvor mye de kan, sier Hoelseth om FpU-erne, som hanket inn 32 nye medlemmer på Torget.

Han tror også stor trafikk på partiets Facebook-side har hatt en effekt.

– Interessen for vårt parti er rimelig intens om dagen, sier Andersen.

Partiet vil nå stå på de siste dagene, blant annet med en 24 timers sammenhengende stand på torget fra fredag til lørdag, for å nå målet om 10 representanter i bystyret. Her får de blant annet besøk av fire stortingsrepresentanter.

Hoelseth og Andersen håper likevel at velgerne stemmer ut fra lokale forhold.

Innstilt på nytt samarbeid

Venstre vinner et mandat på septembermålingen. Sammen med KrFs to mandater, som i dag, kan Høyre i neste periode danne flertall også uten FrP.

Men ifølge leder i Sandefjord Høyre, Anne Gro Olafsen, er det lite som tyder på et flertall uten FrP.

– Vi hadde hatt flertall uten FrP også etter forrige valg. Samarbeidet er godt og jeg ser ingen grunn til endring. Men vi utelukker ingen. Dette avgjøres selvfølgelig av valget og forhandlingene etterpå, sier Olafsen.

Selv om Høyre går tilbake fra august, mener hun at de siste målingene gjør at målet om samme eller bedre oppslutning som sist er innenfor rekkevidde.

Artikkeltags