Gå til sidens hovedinnhold

Vannet tilbake på Ranvik, Helgerød og Haukerød

Artikkelen er over 9 år gammel

Flere beboere i Sandefjord var uten vann fredag. I løpet av natten oppsto det vannlekkasjer ved Ranvik og Helgerød. På Haukerød stoppet en vannpumpe som følge av dette.

Rørleggervakta i kommunen jobbet på spreng for å løse problemene.

Fredag ettermiddag melder kommunen om at vannet er tilbake.

Del

  • 12 hus på Ranvik var uten vann. Disse fikk vannet tilbake ved 12-tiden.
  • 15-20 hus i Steinsholtveien på Helgerød var uten vann. Disse fikk vannet tilbake ved 14-tiden.
  • Flere 100 hus på Haukerød var uten vann. Også alle disse skal ha fått vannet tilbake i springen.

Biler ble sperret inne

Politiet fikk melding om vannlekkasjen på Ranvik klokka 01.30. Mange tusen liter vann dro med seg masser fra Ranviksvingen. En snau time etter at meldingen kom, var kommunen på plass for å fikse problemet.

Hager ble fylt med singel og sand. Biler ved boliger innerst i blindveien ble sperret inne.

- Det har vært en lekkasje i en 150 mm støpejernsledning. Det ser ganske ille ut, fordi vann i en bakkehelling fort drar med seg mye masse. Vi skal gjøre det vi kan for at de som bor her skal få kommet seg på jobb ganske snart. Hele arbeidsstyrken vår er i gang med dette, sa avdelingsleder for vann og avløp i Sandefjord kommune, Merete Baukhol Olsen, tidlig fredag morgen.

Hun trodde først at den ødelagte ledningen skyldtes høyt trykk i forbindelse med omlegging fra Vestfold Interkommunale Vannverk på grunn av utbyggingen av nye E18. Denne teorien trakk hun imidlertid senere på dagen.

Hun tror derimot at det var mer eller mindre tilfeldig at lekkasjene oppsto, men understreker at mange av rørene i Sandefjord er gamle og i dårlig stand.

Kjeller fylt av vann

Ansatte ved Vestfold Interkommunale Vannmerk merket seg at vannforbruket økte betraktelig fra tanken på Midtåsen natt til fredag.

En politipatrulje rykket ut til Ranviksvingen.

- Det har rent vann inn i en kjeller i et hus, og beboere har blitt varslet. Vi har overlatt til kommunenen å ta hånd om dette, sa operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, Tom Jakobsen.

Kommunen har sendt ut kokevarsel til 12 adresser i Ranviksvingen. Beboerne må koke vannet sitt inntil kommunen har fått tatt prøver av det.

Helgerød rammet for tredje gang

Også en vannledning i Steinsholtveien på Helgerød har sprukket. Dette er tredje gang bare i høst.

LES OGSÅ: Ledning sprakk - skolebyget er uten vann

LES OGSÅ: Vannledningen ved skolen sprakk igjen

På Helgerød skole var det kun vann i springen i gymsalen og i sidebygget.

Pumpe stoppet på Haukerød

Også på Haukerød var mange uten vann, fordi en pumpe hadde stoppet som følge av lekkasjene de andre stedene. Flere hundre hus i Runarveien og Bøbakken var rammet.

Må legge om hovedvannledningen

Torsdag gikk Sandefjord kommune ut med en pressemelding der de varsler om at Vestfold Interkommunale Vannverk må legge om hovedvannledningen gjennom deler av Sandefjord. Dette er fordi arbeidene med utvidelsen av E-18 gjennom Sandefjord har startet.

Normalt blir Sandefjord forsynt med vann fra Seierstad vannverk via to forsyningsledninger. Natt til mandag vil ledningen over Skolmerød bli avstengt og høydebassenget på Midtås, med forsyning fra Mosserød , vil forsyne hele kommunen.

Ved ekstra stort vannforbruk kan enkelte av den høyereliggende bebyggelsen få dårligere vanntrykk. Sandefjord kommune oppfordrer derfor sine abonnenter til å være bevisst på sitt vannforbruk.

- Eikern vannbehandlingsanlegg vil stå for vannleveransen frem til april neste år. Kvaliteten på dette vannet vil ikke avvike fra det vannet vi får i dag, skriver informasjonsrådgiver Eivinn Ueland i pressemeldingen.