Hovedvannledning øst for sentrum sprang lekk

Mye vann flyter utover jordet ved Blåsteinveien.

Mye vann flyter utover jordet ved Blåsteinveien. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mens mange var uten vann en kort periode, ble 10-12 husstander vannløse utover dagen etter lekkasje ved Blåsteinveien tirsdag morgen.

DEL

Husstander i området ved Lahelleveien og Blåsteinveien i Sandefjord våknet opp uten vann i kranene i morgentimene på grunn av lekkasje i området.

En beboer i Lahelleveien oppdaget at han var ikke hadde vann da han sto opp ved 06.30-tida. Han forteller at han så det fløt mye vann utover et jorde ved Blåsteinveien ikke langt fra tidligere Bondens gartneri, og han gjorde kommunens tekniske etat oppmerksom på lekkasjen.

Hovedvannledningen sprakk

– Det er lekkasje på hovedledningen langs Helgerødveien, opplyste Magne Aasrum i teknisk etat ved 08-tida. Han fortalte fra stedet at det fløt mye vann utover jordet.

Her har hovedvannledningen langs Helgerødveien sprunget lekk.

Her har hovedvannledningen langs Helgerødveien sprunget lekk. Foto:

Denne hovedvannledningen forsyner beboerne i områdene Lahelleveien, Blåsteinveien, Solløkka-området, Engø og langs Årøveien og videre nordover mot Skravestad og Røn i retning Stokke.

Beboerne i området mot Helgerød-Solløkka-Årø og Skravestad-Røn hadde vann med dårlig trykk, men alle mistet dette en periode mens omkoblingsarbeider pågikk. De fikk vannet tilbake ved 08,30-tida, opplyser Ronny Kristiansen, formann i vann og avløp i Sandefjord kommune.

Han forteller at vannlekkasjen ble stengt av og vannforsyningen til området ble kjørt via en sløyfe. Kummer var dekket med snø, og abonnentene i denne delen av kommunen var uten vann mens arbeidet pågikk.

10-12 vannløse utover dagen

Etter omkoblingen var det bare noen beboere på strekningen fra Gokstadhaugen til bruddstedet ved Blåsteinveien som manglet vann.

Ved 13.30-tida var fortsatt 10–12 hus på denne strekningen uten vannforsyning. Kristiansen regnet med at disse ville få vannet tilbake i løpet av to-tre timer.

– Årsaken til lekkasjen er at et gammelt støpejernsrør har sprukket, sier Kristiansen.

Arbeidet med å grave opp på bruddstedet på hovedvannledningen ved Blåsteinveien ble påbegynt ved 08.30-tida.

Arbeidet med å grave opp på bruddstedet på hovedvannledningen ved Blåsteinveien ble påbegynt ved 08.30-tida. Foto:

Like etter 16.30 tirsdag ettermiddag kunne Kristiansen fortelle SB at vannet skal være tilbake i alle hus, og at ledningen er reparert.

Artikkeltags