Vant fram på landsmøte

Argumenterte: Sandefjordingen Elisabeth Aspaas Runsjø fikk flertall for tre hjertesaker på landsmøtet til Høyre. Foto: Høyre

Argumenterte: Sandefjordingen Elisabeth Aspaas Runsjø fikk flertall for tre hjertesaker på landsmøtet til Høyre. Foto: Høyre Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Unge Høyres Elisabeth Aspaas Runsjø fikk flertall for å styrke skolepsykologtjenesten og lærlingtilskuddet.

DEL

– Psykiske lidelser regnes som vår neste store folkesykdom. Da tror jeg på forebygging framfor reparasjon, og mener et lavterskeltilbud som skolepsykologer kan bidra til å forebygge en større psykisk lidelse i framtida.

Det sier Elisabeth Aspaas Runsjø, etter at landsmøtet i Høyre sist helg vedtok tre saker Unge Høyre, spesielt i Vestfold, har kjempet for. Aspaas Runsjø, som er leder i Vestfold Unge Høyre, var selv på talerstolen og argumenterte for forslagene.

I tillegg til å øke tilbudet på skolepsykologer fikk Unge Høyre gjennomslag for å øke lærlingtilskuddet gradvis til det utgjør kostnaden av en skoleplass.

– At landsmøtet nå har gått inn for resolusjonen sender sterke signaler til regjeringen om viktigheten av dyktige fagarbeidere. Vi må både styrke og utvikle yrkesfagene, sier Aspaas Runsjø.

Den tredje resolusjonen de fikk vedtatt var å vurdere å fjerne aldersgrensene i arbeidslivet. Sortering av av mennesker ut fra alder er ren aldersdiskriminering, mener Unge Høyre.

Elisabeth Aspaas Runsjø (22) studerer jus i Oslo og er 4. kandidat på Høyres liste ved fylkestingsvalget til høsten.

Artikkeltags