Gislefoss: – Har tro på hvit jul

HVIT JUL: Det er meldt nedbør i uka fram mot julaften, og sjansen for at det kan komme som snø er ganske stor. Dette bildet ble tatt under «Jul i Bjerggata» andre søndag i advent.

HVIT JUL: Det er meldt nedbør i uka fram mot julaften, og sjansen for at det kan komme som snø er ganske stor. Dette bildet ble tatt under «Jul i Bjerggata» andre søndag i advent. Foto:

Det mange lurer på nå, er om vi går en hvit jul i møte.

DEL

Like spent er meteorolog Kristian Gislefoss ved Meteorologisk institutt. Han holder en knapp på at det blir en hvit jul i distriktet.

– Jeg tror at det kan bli en hvit jul. 60–40 i favør hvit jul, forteller han mandag morgen.

Det store spørsmålet er ikke om det kommer nedbør. Men om det kommer som snø, sludd eller regn. Vestfold ligger akkurat i grenseland.

LES OGSÅ: Bianca (4) sikret seg selvhogd juletre sammen med pappa

Tirsdag ventes det helt ned i 10 minusgrader i Vestfold, men natt til onsdag skjer det noe.

– Da blir det væromslag, og det blir mye mildere. Det blir rundt 1 til 2 plussgrader. Og det ventes litt nedbør utover uken. Ikke mye, men totalt sett 5 til 8 mm. Kommer det som snø blir det 5 til 8 cm. Selv om det blir en plussgrad eller to kan det hende det likevel er kaldt nok til at nedbøren kommer som snø, sier han.

Så gjenstår det å se om det blir en hvit jul eller ei.

– Personlig synes jeg det er fint med et lite snølag på bakken. Da blir alt så mye lysere og triveligere, forteller Gislefoss.

Artikkeltags