Advarer om vanskelige kjøreforhold

PASS PÅ: Skal du ut og kjøre har du grunn til å være litt ekstra obs i helgen.

PASS PÅ: Skal du ut og kjøre har du grunn til å være litt ekstra obs i helgen. Foto:

Synkende temperaturer kan by på utfordringer for bilister i helgen.

DEL

Den siste tiden har vi fått kjenne på våren her i Sandefjord, og mange av oss hadde nok håpet at vinteren hadde sluppet taket. I dagene framover kommer det imidlertid innslag av kuldegrader.

At været skifter fra mildt til kaldt byr på utfordringer. Fredag gikk Meteorologisk institutt ut og advarte om vanskelige kjøreforhold.

– Fra lørdag kveld til og med søndag morgen er det fare for underkjølt regn som kan gi vanskelige kjøreforhold i sørlige deler av Telemark og Buskerud, samt i Vestfold, Østfold, Oslo og Akershus, melder meteorologene på Twitter.

Farenivået er satt til gult. Det betyr at det er moderat fare.

Fra kaldt til mildvær

I Sandefjord får vi kjenne på kuldegradene allerede lørdag morgen. Da er det meldt to minusgrader, i tillegg til strålende sol, ifølge yr.no.

Utover dagen stiger temperaturen til fire varmegrader. Samtidig blir det grått. I 18-tiden kommer regnværet og det kan komme opptil 2,8 millimeter regn. Det ser ut til at temperaturene holder seg på plussiden. Søndagen starter grått, men utover dagen blir det sol og gradestokken kan komme til å nå hele ni grader.

Været forblir mildt og grått også i begynnelsen av neste uke. Mot midten av uka skjer det et værskifte, og det blir sol og et par minusgrader, viser prognosene.

Artikkeltags