Har sendt ut farevarsel – nyt sommerværet mens du kan

BYGER: Etter noen dager med sol og gode temperaturer er det på tide å forberede seg på bygevær (Illustrasjonsfoto).

BYGER: Etter noen dager med sol og gode temperaturer er det på tide å forberede seg på bygevær (Illustrasjonsfoto). Foto:

Etter noen dager med deilig sommervær ser det nå ut til å være slutt. Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel.

DEL

Helgen og starten på uka har bydd på deilig sommervær her i Sandefjord, noe som har fått badetemperaturene til å nå et behagelig nivå. Været skal holde seg fint tirsdag, men så ser det imidlertid ut til at det kan være slutt på det.

– Det er ikke tvil om det. Det er gråvær på vei, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt.

Kan bli torden

I løpet av natt til onsdag kommer det nedbør fra sør i form av bygevær. Det kan by på kraftige byger og det er fare for torden. Gråværet fortsetter utover dagen.

– Onsdag kan oppleves som våt og klam, for temperaturene kan komme opp mot 23 grader. Det vil være bygevær utover dagen og det er mulighet for torden i disse bygene, sier Granerød.

Meteorologisk institutt har sent ut farevarsel på gult nivå og varsler kraftige regn- eller haglebyger i Agder, Telemark, Vestfold, Østfold og Buskerud første del av onsdag. Lokalt kan det komme 20 millimeter nedbør på én time.

Temperaturene faller

Torsdag faller temperaturene ned mot 18–19 grader. Det forblir skyet, men det kan komme glimt av sol.

– Det blir skiftende vær inn mot helgen. Det kan bli perioder med regn, men det er også mulighet for at sola titter frem. Temperaturene vil ligge på 17–20 grader fredag, lørdag og søndag, sier meteorologen.

Artikkeltags