Slik blir vinterferieværet: – En forsmak på våren

MILDVÆR: Mange håper på kuldegrader, snø og skiføre i vinterferien, men i år må vi ta til takke med mildvær. Kanskje er det siste mulighet til å nyte løypene i Fruvika, hvor dette bildet ble tatt for to uker siden.

MILDVÆR: Mange håper på kuldegrader, snø og skiføre i vinterferien, men i år må vi ta til takke med mildvær. Kanskje er det siste mulighet til å nyte løypene i Fruvika, hvor dette bildet ble tatt for to uker siden. Foto:

Plussgradene ligger an til å prege vinterferien, men er du ikke klar til å gi slipp på den kalde årstiden finnes det en løsning.

DEL

Det er vinterferie og mange har tatt seg en velfortjent uke fri. For mange står nok ski, aking og kakao i sola på lista over ideelle gjøremål i ferien, men vil egentlig været tillate det?

– Det ser ut til at det blir en ganske så mild uke for Vestfold, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt.

Minusgradene slipper ikke helt

Mye av uka får vi en sørvestlig værtype med luftstrømmer fra sørvest. Det betyr at gradestokken kryper opp på pluss.

– Det blir temperaturer godt opp på plussiden, og det ser ut til at det for det meste blir temperaturer på 4–5 grader enkelte dager, forteller han.

Torsdag bygger det seg opp et forbigående høytrykk. Det betyr at kuldegradene ikke gir slipp riktig ennå.

– Det kan komme noe nedbør natt til torsdag, Siden temperaturene da er synkende kan der komme som sludd eller snø. Det blir ikke mye, så det vil ikke monne, sier meteorologen, som anslår at det meste vil ha smeltet før helgen.

LES OGSÅ: Finn fram skia og legg i vei. Det er ikke for sent. 

Vårlig vær i vente

Aller mildest ser det ut til å bli lørdag og søndag i slutten av ferien. Da kan vi få så mye som 6–7 plussgrader. Det vil bli en del skyer, med sol vekselvis i perioder. Det blir stort sett opphold.

Betyr det at våren har kommet?

– Det har vært litt vårlig vær den siste tiden, så det er kanskje en forsmak på vårværet. Vi vet at mars og april kan være litt lunefulle måneder, så det er fortsatt litt tidlig å si. Det kan i hvert fall se ut som om vinterferien får et vårlig preg, sier Haga.

Hvis du ikke er helt klar for å omfavne våren riktig ennå finner det heldigvis trøst.

– I fjellet blir det fine vinterforhold, forsikrer Haga.

Artikkeltags