Spår skikkelig sommertemperaturer, men finværet blir ikke langvarig

SMAK AV SOMMER: Den første uka byr på skikkelige sommertemperaturer, men også en del ruskevær.

SMAK AV SOMMER: Den første uka byr på skikkelige sommertemperaturer, men også en del ruskevær. Foto:

Etter en litt kjølig periode kommer skal vi endelig få kjenne på sommertemperaturene. Du får likevel ikke ligge lenge og slikke sol før du bør finne fram paraplyen.

DEL

Sommeren kom da mai ble juni, men de store temperaturene har til nå uteblitt. Det blir det en forandring på denne uka. Onsdag kan det bli godt og varmt, og da har du god grunn til å kaste stillongsen, om du ikke alt har gjort det.

– Dette ser ut til å bli ukas fineste dag. Det kan komme temperaturer på 26–28 grader, forteller vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt.

Men det er et men:

– Onsdagen ser ut til å ende med et skikkelig tordenvær, sier han.

LES OGSÅ: Ett befolkningstall i Sandefjord sank plutselig og dramatisk mye: – Det er tall som svir. Vi har klødd oss i huet og lurer på hvorfor. (+)

Godt og blandet

Skiftninger i været er stikkordet denne uken, skal vi tro meteorologen.

– Det blir av- og på-vær med det ene og det andre, sier han.

Årsaken er at Vestfold er omringet av lavtrykk. Det fører til frontpassasjer som gir regn eller kraftig bygevær. Torsdag starter fint, før det ligger an til å bli ganske vått.

– På en til to timer kan det komme opptil 20 mm med regn hvis man blir truffet av en byge. Det er stor sjanse for at en byge vil treffe Vestfold, sier Granerød.

Mot helgen ligger det an til å lette litt. Fredag kan det bli lengre perioder med sol, temperaturene ligger an til å falle noe sammenlignet med onsdag og torsdag. Lørdag skyer det igjen over. Det er med andre ord god grunn til å komme seg ut for å nyte sola når den først er der.

Artikkeltags