OBS-varsel: Varsler 20-30 cm snø – og glatte veier

KLAR FOR MER? For det er bare å stålsette seg.

KLAR FOR MER? For det er bare å stålsette seg. Foto:

Nå skjer det igjen – snø skal falle over snø som har falt. Meteorologisk institutt varsler over 20 centimeter snø på ett døgn – og melder om fare for glatte veier resten av uka.

DEL

(Østlands-Posten) Gaven som fortsetter å gi. Eller en himmelsk forbannelse? Tåler hustaket mitt dette? Hva med hytta? Ryggen. Stakkars ryggen min.

Ja ja, det spiller ingen rolle hvilken holdning du eller jeg har. Vinteren 2018 gjør som den vil, og den har bestemt seg for at det ikke holder med to strøk for å male landskapet hvitt.

Søndag skjer det igjen. Snøen starter lett ut på dagen, og øker i intensitet natt til mandag. Hele 20-30 centimeter på to døgn er ventet status når pauseknappen trykkes inn tidlig mandag ettermiddag.

LES OGSÅ (+): 15 prosent glemmer båten om vinteren – men takstmannen følger med

Snøen starter lett ut på søndagen, og øker i intensitet natt til mandag. Hele 20-30 centimeter på to døgn er ventet status når pauseknappen trykkes inn tidlig mandag ettermiddag.

Snøen starter lett ut på søndagen, og øker i intensitet natt til mandag. Hele 20-30 centimeter på to døgn er ventet status når pauseknappen trykkes inn tidlig mandag ettermiddag.

Ingen smelting i sikte

– Det er et nedbørområde som ligger nord i Europa som har kurs nordover, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Per Egil Haga.

Vinteren holder grepet på andre måter også. Så vi må nok fortsatt vente litt på våren.

– Det blir minusgrader utover uka, eller nær null grader. Noe særlig snøsmelting blir det ikke, sier Haga.

– Blir det glatt?

Ja, det kan bli glatt. Det er en fare for at nedbøren som kommer mandag også kan komme som regn som fryser på bakken.

LES OGSÅ (+): De store snømengdene har kostet Larvik kommune dyrt: - Vi har brukt mer penger på brøyting i år

Ingen sommer i sikte

Et lite lyspunkt i all miseren, hvis du da synes dette fortjener en slik beskrivelse, er at vi har noen bildeskjønne dager i vente – når snøen har gitt seg.

Men selv om været skifter, blir det ikke sommer og så videre.

– Det ser ut til at vi vil få lange perioder med sol. Det er et høytrykk som bygger seg opp over Skandinavia, og allerede tirsdag vil det lette litt. Fra onsdag ventes lettskyet pent vær, sier Haga.

Og det er jo et stort lyspunkt i all den himmelske lykken, hvis du er disponert til å mene at vinteren fortjener en slik beskrivelse, at vi får sol og gnistrende skiføre.

Artikkeltags