De siste 30 åra har svømmehallen i Sandefjord holdt seks uker sommerstengt. Men forut for denne sesongen ble det bestemt at badelivet skulle gå sin gang også i ferietiden. Det viste seg å bli en dundrende suksess.

Det må bestyrer Finn Triger etter all sannsynlighet takke det triste sommerværet for.

– Når været er dårlig, fosser det inn med folk og det er kø foran billettluka. Er det sol, så faller besøket betraktelig, sier han.

Triger innrømmer at han i utgangspunktet var skeptisk til å holde åpent i sommerukene, men ettersom sommeren ble som den ble, ser han at det var en klok beslutning.

Driftssjefen kan fortelle at ikke bare sandefjordingene, men også svært mange camping- og hytteturister finner veien til anlegget i Bugården.

– Vi ser at det selges mange enkeltbilletter. Det betyr at det er gjester som ikke er her til vanlig, sier han.

Bestyreren bedyrer at staben i hallen takler presset utmerket og får masse ros fra de besøkende, til tross for at det tidvis kan virke kaotisk. Ikke rart når man leser av tallene at det enkelte dager har vært 600 personer i bassengene i løpet av de fem timene hallen er åpen.

Snittet for juli er 130 per dag.

Strålende kinovær

«Den enes død, den andre brød» er et munnhell som beskriver kinosommeren i Hjertnes temmelig godt.

For driftssjef Knut Kristoffersen karakteriserer den solfattige sommeren 2015 som helt topp. Det er nemlig slik at når finværet uteblir, så strømmer folk inn i kulturhuset, rigger seg til med popcornbegeret og ser film. Det gjør de i like sterk grad som de dropper akkurat det samme når sola skinner og verden der ute er varm og god, slik sommeren var i fjor.

– Siste uka har vi en oppgang på 89 prosent sammenliknet med samme uke i fjor. Sommeren sett over ett, har vi så langt en oppgang på 36 prosent, sier en smørblid Kristoffersen.

Han forteller blant annet at filmen "Minions", som hadde førpremiere i Hjertnes for fem uker siden, selger som om det skulle ha vært premiere hver dag. Han forteller også om en rekke godbiter fra kinolerretet ut over i august, så følg med.

Kultur- og fritidssjef Siri Fristad Mathisen gleder seg over de flotte besøkstallene både i svømmhallen og på kinoen og kan fortelle at også barneavdelingen ved biblioteket er i ferd med å slå alle rekorder.

Les også: Men ingen gjør noe med været - Furet værbitt over Sandefjord - – Jeg har sunget «Sol, sol, kom til meg»