Ny stormflo fyller sentrumsgatene med vann, det skaper kø akkurat nå - følg med for oppdateringer her!

BEGYNT: Vannstanden har begynt å øke igjen i sentrum. Dette bildet ble tatt fredag 13:45.

BEGYNT: Vannstanden har begynt å øke igjen i sentrum. Dette bildet ble tatt fredag 13:45. Foto:

Fra klokka 14:00 og utover er det meldt at vannstanden skal øke. Toppen skal komme mellom to og fem.

DEL

*oppdateringer lenger ned i saken*

Det er sendt ut gult farevarsel for høy vannstand fredag. Det, kombinert med gult farevarsel for sterk vind, kan skape potensielle farlige situasjoner.

Meteorologisk institutt ber folk vise forsiktighet ved ferdsel i strandsonen, og sjekke fortøyningen til båten og løse gjenstander nederst i strandsonen.

Kommunen forteller at de er forberede på å «stenge veier», og har en henger med skilt stående klar.

Klokka 13:47: Veivesenet melder at Strandpromenaden, på strekningen Strandpromenaden – Kamfjord, er stengt på grunn av flom. Omgjøring er skiltet.

Klokka 14:00: Kilgata og nederste del av Jernbanagata er stengt.

Klokka 14:15: Kartverket melder at vannstanden har nådd 137 centimeter.

Klokka 15.15: Oppdateringen til kartverket viser nå at vannet har steget til 140 centimeter. Grafen på kartverkets hjemmeside viser at det kan se ut som om vannstanden blir litt høyere enn først varslet.

VARSLET: Den grønne grafen viser varslet vannstand, mens den blå viser faktisk vannstand. Fra klokken 08.10 i dag morgen, har vannet nå steget fra 83 centimeter, til 140 centimeter.

VARSLET: Den grønne grafen viser varslet vannstand, mens den blå viser faktisk vannstand. Fra klokken 08.10 i dag morgen, har vannet nå steget fra 83 centimeter, til 140 centimeter. Foto:

Klokka 15.29: SBs redaktør, Steinar Ulrichsen, er på vei hjem fra jobb, og har akkurat passert bryggekanten: – Jeg var her nede for en time siden også, og det ser ut som om vannet har gått noe opp fra i stad. Veien er stengt ved Nav-bygget, og det blåser kraftig akkurat nå. Ved James Clark har de lagt ut paller til å gå på, forteller han.

VANNET STIGER: Slik så det ut på utsiden av James Clark like før klokken 15.30. I bakgrunnen kan du også se at det er godt med vann foran ferjeterminalen.

VANNET STIGER: Slik så det ut på utsiden av James Clark like før klokken 15.30. I bakgrunnen kan du også se at det er godt med vann foran ferjeterminalen.

Klokka 15.59: I følge Kartverkets hjemmeside kan det se ut som om vannstanden har nådd sin topp nå. I hvertfall foreløpig. Klokka 15.40 har de oppdatert siden sin med at vannstanden har gått ned med èn centimeter, til 139 centimeter.

Klokka 16.03: Vannmassene har altså ført til at Kilgata foreløpig er stengt. Og akkurat som her om dagen, fører det til betraktelig mer kø i sentrum, enn normalen er når folk skal hjem fra jobb. – Det er mye trafikk akkurat nå, og kø i Museumsgata mot rundkjøringen. Alle skal ut av byen, men det går greit. Det er mye trafikk også i Gokstadveien, forteller SBs Ann Kristin Haugen Saastad, som i likhet med de fleste andre, er på vei hjem etter jobb.

PÅ VEI HJEM: Mange sandefjordinger er akkurat nå på vei hjem etter jobb. Det, kombinert med stengte veier på grunn av høy vannstand, sørger for mer kø enn normalt.

PÅ VEI HJEM: Mange sandefjordinger er akkurat nå på vei hjem etter jobb. Det, kombinert med stengte veier på grunn av høy vannstand, sørger for mer kø enn normalt. Foto:

Klokka 16.20: Vannstanden er på vei nedover. Klokken 16.00 viste oppdateringen til Kartverket at vannet nå er på 136 centimeter, og dermed ble toppen nådd på 140 centimeter denne gangen, for en drøy time siden.

PÅ VEI NED: Den blå grafen viser at vannstanden i Sandefjord nå er på vei nedover igjen.

PÅ VEI NED: Den blå grafen viser at vannstanden i Sandefjord nå er på vei nedover igjen. Foto:

Klokka 17.34: Etter at toppen på 140 centimeter ble nådd rett rundt klokken 15.00, har vannet nå sunket med 12 centimeter. SB har sendt en mann ut i bybildet igjen nå nettopp, for å se hvordan det ser ut i gatene. Det kommer derfor snart en siste oppdatering...

Klokka 17.50: Vår mann ved bryggeområdet, melder om at det ikke er mye vann igjen i gatene rundt Nav-bygget, og at Mesta er klare til å åpne gatene igjen så fort alt vannet er borte, og de har fått kostet veibanen.

MINDRE VANN: Like før klokken 18.00, ser man klart at vannet har trekt seg godt tilbake. Fortsatt er det noe igjen rundt lyskrysset, og veien åpner ikke igjen før alt vannet er borte, og Mesta får kostet veien.

MINDRE VANN: Like før klokken 18.00, ser man klart at vannet har trekt seg godt tilbake. Fortsatt er det noe igjen rundt lyskrysset, og veien åpner ikke igjen før alt vannet er borte, og Mesta får kostet veien. Foto:


LES MER OM TIDLIGERE STORMFLO HER:

Artikkeltags