Gå til sidens hovedinnhold

Dette må du vite om det nye værvarselet

Artikkelen er over 2 år gammel

Gule, oransje og røde trekanter tar over for den gamle varseltrekanten på både Yr og NRKs værmeldinger.

(Nettavisen) Det skriver yr.no på sine hjemmesider. 

Nettsiden har, i samarbeid med Meteorologisk Institutt og Norges vassdrags- og energidirektorat, lenge jobbet med å finne en bedre løsning for å varsle innbyggerne om farlig vær.

De nye fargekodene ble allerede tatt i bruk i mai 2018, men nå er også Yr og NRK klare med nye symboler i gult, oransje og rødt.

– Dette har vi gjort for å gjøre det mer tydelig hva slags farevarsel som er sendt ut, sier Yr-redaktør Ingrid Støver Jensen til egen hjemmeside.

Det nye symbolet, som vil vises både på Yr sine nettsider, i appen og på TV, vil dermed fortelle to ting: hva som er faren og hvor alvorlige konsekvensene kan bli.

Nå kommer regnet: – Kjør etter forholdene 

Tror på rask læring

– Hovedmålet vårt er at folk skal se at det er sendt ut farevarsel, og at de skal forstå konsekvensene av dette raskt. Ved å bruke fargene slik mener vi at det blir tydeligere for folk hva slags farenivå varselet har, sier Støver Jensen videre.

Fargekodene har derimot kun vært brukt i et halvt år, og redaktøren innrømmer det kan være en utfordring at ikke alle har det samme forholdet til fargene fra start av.

Likevel forteller hun at de har troen på at folk vil lære seg symbolene raskt.

Kommentarer til denne saken