Meteorologen anbefaler varme klær og sterk paraply på 17. mai

Skal du oppholde deg ute hele 17. mai, bør du ta med både solbriller og paraply. Foto: Per Langevei

Skal du oppholde deg ute hele 17. mai, bør du ta med både solbriller og paraply. Foto: Per Langevei

Artikkelen er over 2 år gammel

Så skjer det igjen: Værmessig blir årets kanskje fire viktigste timer en våt og kald og vindfull opplevelse. Ettermiddagen blir fin.

DEL

– Det kan være lurt å ha med lettere klær for bruk utover dagen, sier meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt i Oslo når hun kikker på prognosene for hvordan været vil fortone seg i Vestfold og omegn på selveste nasjonaldagen.

Mye tyder på at dem som tråkker i bunadsko og finstas til byen for å gå eller se formiddagstoget vil få den samme opplevelsen de fikk for akkurat ti år siden. Da var formiddagen våt og kald, på ettermiddagen lettet skyene, sola tittet fram. Stort bedre var det ikke i 2010, heller.

– Om jeg skulle feire 17. mai i Vestfold, ville jeg tatt på varme klær og kanskje en paraply. Det blir småsurt. Men nordavinden kan by på problemer for bruken av paraply, den blir ganske sterk på utsatte steder, sier Moxnes, som anslår at morgentemperaturen kan ligge på kalde 7–8 grader varmegrader.

– Bra bunadvær, humrer hun.

LES OGSÅ: Sommervarmen fortsetter – men på 17. mai skjer det noe

Varmere utover dagen

Utviklingen utover dagen byr på et dilemma. Selv om temperaturen ikke vil være i nærheten av dagens deilige sommervarme, for ikke å snakke om tirsdagens nesten-rekorder, vil den bevege seg opp mot 20 varmegrader, melder Moxnes på værvarslinga.

Tirsdagen går inn i historien som én av de varmeste maidagene noensinne i Vestfold, og da er det viktig å huske at vi bare er halvveis i vårmåneden. På Nykirke i Horten ble det målt 28,1 grader, femte varmest i landet. Aller varmest var det i Askim, som nådde 29,2 varmegrader, viser dataene hos Meteorologisk institutt.

Dermed ble det ikke noe av den mairekorden Meteorologisk institutt nevnte som en mulighet tirsdag.

Meteorolog Eldbjørg Moxnes har gode nyheter for dem som tar en inneklemt fridag fredag, og har tenkt å nyte utelivet resten av pinsen.

– Den blir fin. Ikke så varm som de siste dagene, det blir opp mot 20 grader gjennom helgen.

LES OGSÅ: Voksenfest med Hvalkjæften på grunnlovsdagen

Artikkeltags