I helgen blir det varmere: – Det blir usedvanlig høye temperaturer

17 GRADER: Sola kommer kanskje først på søndag, men det blir varmt i Tønsberg denne helgen.

17 GRADER: Sola kommer kanskje først på søndag, men det blir varmt i Tønsberg denne helgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Om sola gløtter fram før søndag er uvisst, men temperaturene blir uansett langt over normalen for denne årstiden.

DEL

Det har vært relativt varmt hele uka, men inn mot helgen skrus temperaturene opp ytterligere ett hakk. Årsaken er at et kraftig høytrykk fra Sentral- og Øst-Europa møter et lavtrykk fra nord.

– Det er en massiv varmluftstransport som kommer inn og gir oss usedvanlig høye temperaturer for denne tiden av året, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Per Egil Haga.

Sju grader over normalen

De maksimale dagtemperaturene på denne tiden av året er på rundt ti grader på målestasjonen i Melsomvik. Lørdag er det meldt 17 grader på det varmeste i Tønsberg, og søndag blir det nesten like varmt.

Foreløpig sier Yrs værutsikter at det mest sannsynlig vil bli overskyet på lørdag og sol søndag, men er man heldig kan sola dukke opp allerede lørdag.

– Selv om det er overskyet vil temperaturene være høye. Med litt sol som gir ekstra fraspark kan det bli enda et par grader varmere. Man skal ikke se bort fra at sola kommer lørdag, men tåkeskyene kan bli liggende og skygge for sola. På søndag er det større sjanse for at skydekket løser seg opp, sier Haga.

Kaldere over helgen

Fra starten av neste uke tyder værmeldingen på at det er tilbake til oktober-normalen, med temperaturer på rundt ti grader.

Artikkeltags