Gå til sidens hovedinnhold

Begravde Innbyggerlista

Artikkelen er over 5 år gammel

Lørdag – nøyaktig to år etter stiftelsen – holdt Innbyggerlista i Stokke gravøl.

(Tønsbergs Blad)

STOKKE: – Det er klart dette er vemodig. Men samtidig er vi veldig stolte av det vi har fått til, sier Marit Haukom.

Hun var blant de ivrigste som ønsket å få Vear inn i Tønsberg kommune. Høsten 2014 ble det nemlig klart at Stokke ikke ville fortsette forhandlingene med Tønsberg, men ville fortsette forhandlinger med Sandefjord og Andebu.

– Den gang var det tøffe tak og konflikt. Men nå er det stille og rolig her. Jeg er veldig fornøyd med at prosessen vi har vært gjennom gjort folk på Vear bevisste når det gjelder å engasjere seg dersom det er noe man tror på, sier hun.

Sammen med Anders S. Larsen tok hun initiativ til å stifte ei bygdeliste. At det skulle bli Stokkes tredje største politiske parti ved valget i 2015 ante de lite om den gang.

– Dette har vært en kamp for å styrke nærmiljøet og skolen på Vear. Og det har vært veldig lærerikt, sier Anders S. Larsen.

Les også: Nå skal ordførerne bli enige om grensen her – men innbyggerne skal få det siste ordet

Engasjerer seg i Tønsberg

Etter å ha hatt flere møter med Tønsberg, har Innbyggerlista fått gjennomslag for to krav. Dermed var det ingen grunn til å eksistere lenger, syntes partimedlemmene. De to kravene var at det blir bevilget penger til nødvendig vedlikehold av Vear skole og at det lages en kommunedelplan for Vear/Hogsnes. Til sammen sju millioner kroner er satt av i budsjettet for de neste to årene. Og en kommunedelplan vil bli påbegynt i løpet av våren 2017.

Lørdag var derfor ekstraordinær generalforsamling i partiet. Da la de ned Innbyggerlista. Etterpå holdt de gravøl på klubbhuset til Vear IF.

Innbyggerlista oppfordrer alle medlemmene sine om å engasjere seg i politikken i sin nye kommune Tønsberg. For Larsen og Haukom betyr det at de har meldt seg inn i Tønsberg Høyre, hvor de nå har fått plass i styret.

– For meg dreier dette seg om et ønske om å engasjere meg for barn og unge, forteller Larsen.

Restene tilfaller Vear skole

Som en siste gest til Vear-samfunnet, vedtok Innbyggerlista å overføre de resterende midlene i partikassa til Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) ved Vear skole.

Les også: – Men hvor skal Vear-folket ta ferga til Sverige fra?

Kommentarer til denne saken