Gå til sidens hovedinnhold

Vektere sprer trygghet

Artikkelen er over 8 år gammel

På NAV-kontoret i Sandefjord finnes det alltid en vekter. Det setter brukere og ansatte pris på.

I over to år har NAV Sandefjord benyttet egen vekter i sine lokaler.Det samme gjør også brukerkontorene i Tønsberg og Larvik. Hensikten er å begrense truende situasjoner til et minimum.

– Det er flere hundre besøkende innom de største NAV-kontorene i løpet av én dag. De siste årene har det vært en økende tendens til utagerende brukere. Å ha vektere til stede virker beroligende på folk. Vi har så langt veldig god erfaring med det, sier kommunikasjonsrådgiver Gitte Idås i NAV Vestfold.

Behovet er til stede

Helt siden den gamle sosialkontortjenesten har Sandefjord kommune samarbeidet med eksternt vakthold.

De siste årene har man imidlertid gått bort fra den gamle områdepatruljeringen, hvor vekterne besøkte lokalene noen ganger for dag.

Avdelingsleder Anita Aashildrød mener det er helt naturlig at det fra tid til annen vil oppstå truende situasjoner i en slik setting.

– Det kommer mennesker med veldig forskjellige utgangspunkt til oss. Mange av dem kan ha det vanskelig i livet sitt. Det kan være folk med rusproblem, psykiatri eller andre familiære problemer. Da er det ikke unaturlig at situasjoner kan oppstå, påpeker hun.

En klar trygghet

Aashildrød mener vekterordningen er gunstig for både kontorets brukere og ansatte.

Det er leder Britt Gogstad Haugen i Funksjonshemmedes Fellesorganiasjon, enig i.

– Vi ser på det som en trygghet. NAV-kontoret brukes blant annet av mange eldre, som kan være litt usikre og redde for å oppsøke kontorene. For den aldersgruppen er det uten tvil en klar trygghet. Jeg tror også det blir roligere på kontorene som en følge av dette, slår hun fast.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.