Leter etter kandidater til Åpenhetsprisen

VIL HA KANDIDATER: Vet du om noen som fortjener Åpenhetsprisen, setter Frøydis Tveita ved Sosialmedisinsk senter pris på at du tar en telefon til henne. Nummeret er 33 41 51 50.

VIL HA KANDIDATER: Vet du om noen som fortjener Åpenhetsprisen, setter Frøydis Tveita ved Sosialmedisinsk senter pris på at du tar en telefon til henne. Nummeret er 33 41 51 50. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Kjenner du eller vet du om noen som har vært åpne om psykiske lidelser? Da kan du tipse Sosialmedisinsk senter, som er på jakt etter kandidater til årets pris.

DEL

I seks år har Sandefjord delt ut Åpenhetsprisen. Byen er den eneste i landet med en slik kommunal pris. Målet er å skape mer oppmerksomhet rundt psykiske lidelser.

– Det håper jeg vi også har klart. Det er i hvert fall mer åpenhet rundt denne typen lidelser nå enn det var tidligere, forteller Frøydis Tveita ved Sosialmedisinsk senter.

Hun har ansvaret for å fôre juryen med kandidater til prisen, som deles ut på biblioteket 10. oktober. Denne datoen er verdensdagen for psykisk helse.

Prisen kan gå til en person eller gruppe i Sandefjord som har fremmet åpenhet rundt psykisk helse. Kandidatene må ha markert seg på en fordomsfri og inkluderende måte slik at fordommer reduseres.

Innsats mot tabuer

I fjor vant 22 år gamle Sara Olaussen prisen for sin åpenhet rundt selvskading. Selvskading og selvmord  er to tabubelagte temaer kommunen har jobbet mye med det siste året.

– Selvmordstanker og flere typer overgrep er fortsatt tabubelagt. Men vi ser også at for eksempel arbeidsgivere er forståelsesfulle overfor personer som har lidelser, forteller Tveita.

Åpenhetsprisen 2016

  • Årlig pris som deles ut av Sandefjord kommune. Går til en person eller gruppe som har vært med på å fremme åpenhet og redusere fordommer mot psykiske lidelser.
  • I høst deles den ut for åttende gang.
  • Deles ut på biblioteket 10. oktober, som er verdensdagen for psykisk helse.
  • Navn på kandidater kan sendes inn til Sosialmedisinsk senter innen 20. september. Send til froydis.tveita@sandefjord.kommune.no.

Les også om denne tidligere vinneren av prisen, som har vært åpen om sin sosiale angst.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken