Gå til sidens hovedinnhold

Leken lørdag på skolene

Artikkelen er over 3 år gammel

Hoppeslott, sekkeløp, underholdning, internasjonalt matmarked og salg av kortreist mat. Mulighetene er mange på Byskoledagen og Vesterøydagen.

Små og store har forberedt seg godt både på Byskolen og Vesterøy skole den siste tida. Lørdag er det klart for en aktiv og morsom dag begge steder.

Når Byskoledagen arrangangeres, blir det blant annet matfest med internasjonalt matmarked. Det er også forberedt underholdning og en rekke gratis aktiviteter. Her kan man ha det gøy med sekkeløp, judo og sjakk, eller kanskje man vil prøve et korpsinstrument?

Tradisjonsrik matmarked

– Byskolen er en skole med mange nasjonaliteter under samme tak, og det er vi stolte av. Derfor er Byskoledagen en feiring og omfavnelse av nettopp det, sier Camilla Roth i FAU.

I 2016 ble Byskolens Kokebok utgitt, et prosjekt på tvers av 22 nasjonaliteter. Denne selges også i skolegården lørdag.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Dette er en historisk matreise fra da landets første skolekjøkken ble startet på Byskolen i Sandefjord og fram til i dag, forteller Roth.

Byskoledagen arrangeres FAU ved skolen og Nærmiljøutvalget.

Hjelper andre barn

På Vesterøy Skole ligger det også til rette for underholdning, aktiviteter og mye godt å spise. Der blir det blant annet kafé og salg av kortreist mat, som frukt fra Røed, og grønnsaker fra Nalum.

Det er også lagt opp til mye morsomt for barna, deriblant hoppeslott, fiskedam, ansiktsmaling og kaninbingo. I tillegg blir det utlodning og auksjon.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Mye av inntektene fra dagen er nok en gang øremerket barnehjemmet My Home i Sierra Leona.

– Ser at det nytter

Barnehjemmet drives av tidligere elev Leif Arild Jensen og hans kone Petal Ann. De deltar også aktivt på Vesterøydagen med salg av smykker og annen kunst fra Sierra Leone.

– De siste årene har hele skolen, små og store, engasjert seg i dette barnehjemmet. Elevene våre har god kontakt med barna der og følger dem tett. Vi ser at det nytter å hjelpe, og at man kan utgjøre en stor forskjell om man vil, sier Funnemark.

Søndag er det også åpen dag på Skagerak International School, med den årlige «Skagerak Day».

 

Kommentarer til denne saken