Helligdager i kalenderen blir ofte en kort fornøyelse med en enkelt fridag her og der. Men tar man ut ferie på smarte dager, kan man få hele 28 dager ekstra «ferie» neste år.

– Våre reiseeksperter har laget en guide for reiselystne som ønsker å firedoble antall «feriedager» – fra 9 til 37. Det sier Line Schjelde, presseansvarlig for momondo i Norge.

LES OGSÅ:

Dette er reiseguiden i korte trekk:

Nyttårsferie:

Helligdag: 1. nyttårsdag. Ferieperiode: 30. desember–1. januar (3 dager) Dager du må ta fri: Ingen.

Nyttårsaften er et av årets høydepunkter for mange, og kvelden feires på forskjellige måter over hele verden. Mellom jul og nyttår har nordmenn i år tre fridager å bruke i en europeisk storby for eksempel.

Påskeferie: Pilot: – Så farlig er egentlig turbulens

Helligdager: Palmesøndag, skjærtorsdag, langfredag, 1. påskedag, 2. påskedag. Ferieperiode: 24. mars – 2. april (10 dager) Dager du må ta fri: 26.–28. mars (3 dager).

For mange nordmenn er påsken det samme som sol, kvikk-lunsj og langrennsturer. Men påsken er også et populært tidspunkt for utenlandsreiser, og flere reisemål kan allerede i april lokke med sommertemperaturer.

1. mai (langhelg):

Helligdag: 1. mai. Ferieperiode: 28. april–1. mai (4 dager). Dag du må ta fri: 30. april.

Om våren er det mange helligdager i Norge, og er man taktisk og tar ut ferie på inneklemte dager kan en helligdag raskt bli til en langhelg.

Kristi Himmelfartsferie:

Helligdag: Kristi Himmelfartsdag. Ferieperiode: 10.05–13.05 (4 dager). Dag du må ta fri: 11. Mai.

Kristi Himmelfarts-helgen i mai kan gjøres om til hele fire dager samlet ferie om du tar ut ferie den 11. mai.

Pinseferie og 17. mai:

Helligdager: 17.05, 1. pinsedag, 2. pinsedag. Ferieperiode: 17.5-21.5 (5 dager). Dag du må ta fri: 18. mai.

Nok en langhelgmulighet i mai allerede helgen etter Kristi Himmelfart. Tar du ut ferie den 18. mai, kan denne ferien bli hele fem sammenhengende dager.

Juleferie:

Helligdager: 1. juledag, 2. juledag, 1. januar. Ferieperiode: 22. desember – 1. januar (11 dager). Dager du må ta fri: 24., 27. og 28. desember (3 dager).

Julen er tiden for tradisjoner, hygge og familiesamvær. Men de seneste årene er det flere og flere nordmenn som reiser bort fra mørket og til varmere strøk i juleferien. Ved å ta tre feriedager i desember, får man hele 11 dager samlet ferie. (ANB)

LES OGSÅ: (+) – Viser at Vestfold får sin andel av turistene