Alle må til Stokke for å søke om pass

FLYTTER PASSKONTORET: Politimester Benedicte Bjørnland mener det blir mindre kø i skranken ved å opprette ett passkontor i Vestfold. Neste høst må publikum reise til Stokke for å søke om pass. Foto: Peder Gjersøe

FLYTTER PASSKONTORET: Politimester Benedicte Bjørnland mener det blir mindre kø i skranken ved å opprette ett passkontor i Vestfold. Neste høst må publikum reise til Stokke for å søke om pass. Foto: Peder Gjersøe

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Neste høst må du til Stokke lensmannskontor når du skal ha pass eller har spørsmål om våpen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Ledelsen i Vestfold politidistrikt har besluttet å opprette én felles forvaltningsenhet og den blir trolig å finne i samme hus som Stokke lensmannskontor.

Del på Facebook

Politimester Benedicte Bjørnland sier til Tønsbergs Blad at det tas sikte på at forvaltningsenheten skal være i drift neste høst.

Passkontor i Stokke

I dag kan publikum søke om pass hos politiet i Holmestrand, Horten, Tønsberg, Sandefjord, Larvik og på Revetal. Neste høst må folk reise til Stokke for å få utført sitt ærend.

– Hva er begrunnelsen for å ha ett passkontor?

– Vi er sårbare, særlig i perioder med stor publikumstilstrømning. Det er få ansatte og det kan bli mye kø.

Bjørnland sier at det blir lagt opp til at passkontoret skal ha langåpent én dag i uken.

Hun mener det bør være greit for publikum å ta tog eller buss til Stokke, og nevner at det er godt med parkeringsplasser ved Stokke lensmannskontor.

– For noen år siden kunne publikum søke om pass også ved lensmannskontorene i blant annet Stokke, Andebu og Hof. Har du fått reaksjoner på at det tilbudet ble fjernet?

– Nei, jeg har ikke mottatt noen klager.

Bedre våpenkontroll

Blant det som ligger under politiets forvaltning, er innvilgelse av søknad om å få ha våpen og inndragning eller tilbakekallelse av våpentillatelse.

– I dag er den én person ved politistasjonene i Horten, Tønsberg, Sandefjord og Larvik som arbeider med slike saker. Vi ønsker å få bedre kvalitet og kontroll med hvem som har våpen. Personer med psykiske problemer, rusproblemer eller som er kjent fra voldssaker er ikke egnet til å ha våpen.

Politimesteren mener politiet skal bli flinkere til å finne ut hvem som skal miste våpentillatelsen eller bli nektet å kjøpe våpen.

Forslag fra ansatte

Tidligere i år ble det igangsatt et såkalt struktur- og bemanningsprosjekt.

– Det var ansatte som forslo å ha en felles forvaltningsenhet hvor vi samler arbeidet med pass, utlendingssaker og våpentillatelser, og fagforeningene har gitt sin tilslutning.

Bjørnland sier at ingen ansatte vil miste jobben som følge av omorganiseringen, men noen kan få andre arbeidsoppgaver enn i dag.

Hun antar at enheten, som skal ledes av en politiinspektør, vil få i overkant av 20 ansatte.

– Vil det bli besparelser ved at det blir færre ansatte ved å samle arbeidsoppgavene på ett sted?

– Jeg regner med det, men det er ikke klart hva det vil utgjøre.

Artikkeltags