Lemper du snøen ut i gata? Da bør du slutte med en gang

SNØ I VEIEN: Et par steder i Fjellheimveien har noen måket snøen fra sin egen eiendom og ut i gata, som er en offentlig vei.

SNØ I VEIEN: Et par steder i Fjellheimveien har noen måket snøen fra sin egen eiendom og ut i gata, som er en offentlig vei. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Med de snømengdene som har kommet den siste tiden er det lett å la seg friste til å kvitte seg med snøen i gata, men du bør tenke deg om, for du bryter loven.

DEL

Store snømengder i Sandefjord den siste tiden har gjort at mange har måtte finne fram snøskuffa men enn én gang. I Fjellheimveien har et par beboere valgt å lempe snøen fra sin eiendom ut på den offentlige veien, som er nyfrest.

– Det er mange som gjør det. De fleste legger det i kanten av veien, og andre er flinke til få det opp på brøytekantene, forteller kommunalteknisk sjef Arne Johnsen i Sandefjord kommune.

Selv om det kan virke praktisk å kvitte seg med snøen i veien, bør du tenke deg om før du gjør det.

– Det er ikke lov, sier Johnsen.

I verste fall kan det føre til bøter, sjansen for det er likevel ikke særlig stor. Johnsen forteller at kommunen rett og slett ikke kan prioritere å ta de som gjør det.

Siden kommunen selv ikke kan bøtelegge noen, må de varsle om det, noe som er en omfattende prosess. I stedet må de prioritere brøyting.

TRANGT: Snø som måkes ut i veien skaper smalere veier, og hindringer for naboene.

TRANGT: Snø som måkes ut i veien skaper smalere veier, og hindringer for naboene. Foto:

Tenk på naboene

Selv om kommunen ikke har mulighet til å ta alle dem som velger å kvitte seg med snøen på offentlig vei, håper han de som gjør det, bestemmer seg for å slutte.

– Det skaper problemer for naboene. Veiene gror igjen, det blir smalere og mer kronglete å komme seg fram. Det blir også vanskeligere for oss å komme fram med brøytebil, for plogen blir for bred, forklarer han, og legger til:

– Vi håper folk velger å gå de ekstra meterne slik at de kan kvitte seg med snøen på egen tomt. De fleste har plass til det.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken