Overfallsvoldtekten er ferdig etterforsket

TILSTÅTT: Mannen som er siktet for overfallsvoldtekten på Sem 24. mars 2019 er videre varetektsfengslet fram til rettssaken i slutten av juni.

TILSTÅTT: Mannen som er siktet for overfallsvoldtekten på Sem 24. mars 2019 er videre varetektsfengslet fram til rettssaken i slutten av juni. Foto:

Gjerningsmannen sitter i varetekt fram til saken skal opp.

DEL

(Tønsbergs Blad) Den rumenske statsborgeren i 20-årene som i slutten av mars voldtok en kvinne med barnevogn på Sem er varetektsfengslet fram til saken skal opp i Vestfold tingrett 27. og 28. juni.

Mannen, som fremdeles har status som siktet etter voldtekten, erkjente straffskyld etter siktelsen i sin politiforklaring 10. april.

LES OGSÅ: Forventer ferdig etterforskning i løpet av mai (+)

Under en pressekonferanse i etterkant av pågripelsen uttalte politiadvokat Lise Dalaug at politiet hadde informasjon som tilsa at mannen planla å forlate Norge.

– Vi har informasjon om at han planla å reise ut igjen i løpet av kort tid, og vi er derfor glade for at vi klarte å pågripe han før han reiste ut av landet, sa Dalhaug 2. april.

Utover at den siktede mannen har erkjent straffskyld, et er også gjort DNA-funn som samsvarer med mannens profil. Mannen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet av politiet på kvelden 1. april.

I en ny kjennelse fra Vestfold tingrett 28. mai framkommer det at mannen er varetektsfengslet i fire nye uker.

– Etterforskningen er ferdig, sier politiadvokat Lise Dalaug i Sør-Øst politidistrikt.

Denne uken tar statsadvokaten over saken.

Den siktede har overfor retten og politiet samtykket til varetektsfengslingen.

LES OGSÅ: Mann har erkjent overfallsvoldtekten på Sem 

Artikkeltags