På veggen i resepsjonen på Vøra henger bilder fra sankthansfeiringen i 1956.

– Jeg var så heldig å få disse bildene av forrige driver, Øyvind Fagerli. Når man ser hvilket folkehav det var her den gang, så vil man jo skape den samme stemningen i dag, sier bestyrer Roger Sørsdal.

Lokale artister

Med seg på laget har Sørsdal fått med seg sandefjordingene Marit Strømøy og Trond Slyngstadli, som skal stå for underholdningen. Begge entertainerne har solid sceneerfaring og lover både allsang og dans.

– Jeg oppfordrer alle til å komme tidlig for å få med seg allsangen, som begynner klokken 19. Vi kommer til å dele ut sanghefter. De som vil øve litt på forhånd, kan finne heftet på vår facebookside, forteller Sørsdal.

Han røper også at slageren «Ola var fra Sandefjord» vil være en del av repertoaret.

Utover kvelden vil det bli både sekkeløp og potetløp, med premie til førstemann, sistemann og alle der i mellom.

Det vil også bli mulighet til å ta seg en svingom. Marit Strømøy og Trond Slyngstadlie synger og spiller opp til dans, både før og etter bålet, som etter planen skal tennes klokken 22.

God plass på land og vann

Sankthansfesten er ikke bare for campinggjester, den er for alle som har lyst til å feire på tradisjonelt vis – og det er gratis. Arrangørene oppfordrer folk til å ta med seg bord og stoler og benke seg ned i gresset eller på stranden. Det vil bli enkel servering fra kioskene som holder åpent hele kvelden.

– Folk må gjerne ta med seg egen grill og grillmat, sier Sørsdal.

Båtkortesjen i Sandefjord starter klokken 18, og vil være litt vest for Vøra ved 19-tiden, når allsangen starter.

– Båter er helt klart velkomne, men det er best å ligge på svai. Uansett vil de høre bra og kunne være med på allsangen.

Lydanlegget skal visstnok være så bra at du kan sitte på Svenner og nynne med, forteller «Kongen av campen».