Gå til sidens hovedinnhold

«Nysigneringen» tror SF kan bli en av årets overraskelser i Eliteserien: – Bodø/Glimt har vist hva som er mulig å få til de siste årene

Det var kanskje flere som hadde mistet troen på at Harmeet Singh (30) skulle signere ny SF-kontrakt. Nå ser midtbanespilleren fram til en ny sesong, med det han håper blir et slagkraftig lag.

For abonnenter

– Jeg hadde mine muligheter i utlandet. Det var to konkrete tilbud fra to gode klubber. Men jeg veide verdenssituasjonen nå med korona, opp mot familien. En av klubbene hadde blant annet 11 spillere smittet nå. Nå var det Sandefjord som passet meg best, derfor signerte jeg ny kontrakt, sier Singh uten at han ønsker å utdype hvilke to klubber eller ligaer det dreier seg om.

30-åringen kom til SF i september, og han signerte da en korttidskontrakt ut sesongen med blåtrøyene. Og etter å ha spilt seg «varm» med tre kamper som innbytter, ble det startplass i seks av de åtte siste kampene. 29-åringen var til tider meget god, og han scoret to mål og serverte en målgivende pasninger.

LES OGSÅ: Korona stopper SFs første treningskamp

– Trenger litt X-faktor

Etter endt sesong fikk Singh med seg et kontraktsforslag fra klubben som han har tygd på i noen uker, før han altså ga sitt ja og stilte på årets første trening på mandag.

Det var det langt i fra alle fra fjorårets lag som gjorde. For flere relativt faste brikker i laget som Singh spilte sammen med i høst, er nå borte. Lars Grorud, Anton Kralj, Emil Palsson, Rufo og Deyver Vega har enten lagt opp eller forsvunnet til andre klubber.

Det bekymrer ikke Singh.

– Hvordan vurderer du årets stall akkurat nå?

– Det er spennende det vi har på gang i Sandefjord. Med forsterkninger kan det bli veldig bra. Vi har mistet Rufo og Deyver (Vega) blant andre, så vi trenger kanskje litt mer X-faktor. Får klubben til det har vi en god miks med forskjellige kvaliteter. Jeg vet det jobbes godt i kulissene med forsterkninger, sier midtbanespilleren.

– Så du har liten tro på at kommende sesong blir en kamp for å unngå nedrykk?

– Jeg snakker ikke om det, for jeg har helt andre tanker for laget enn det. Det er så Sandefjord å snakke om slikt, og det får dere i media ta dere av. Jeg vet hvordan fotballen fungerer, og alle kan slå alle i ligaen vår. Bodø/Glimt har vist hva som er mulig å få til de siste årene, svarer midtbanespilleren litt oppgitt.

Les også

Tidligere Manchester City-spiller skal vise seg fram for SF-trenerne nå

God form

Singh har altså rukket å bli 30 år gammel. I løpet av karrièren har han vært innom klubber i både Nederland, Danmark, Polen, Sverige og Finland, i tillegg til flere i Eliteserien.

Tilbudene fra utlandet dukket altså opp på nytt, men Singh signerte i stedet en toårs kontrakt med SF.

På spørsmål om karrièren er over i utlandet nå, eller om han ønsker å prøve seg igjen ved en senere anledning, svarer han slik:

– Nå har jeg først og fremst signert for SF, det er ikke noe annet jeg tenker på. Nå ser jeg fram til å få trent godt og spille noen treningskamper, slik at jeg kommer i form igjen.

– Hvordan er formen etter flere uker borte fra treningsfeltet?

– Den er god. Det har vært godt med litt fri, men jeg har trent godt på egen hånd i ferien. Nå skal jeg bygge meg godt opp igjen mot sesongstart, avslutter Singh.

LES OGSÅ: William (24) om den tunge høsten: – Jeg var langt nede

Kommentarer til denne saken